CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile eski bakanlardan Ziya Halis'in kızı


Gülizar Halis'in düğününe katılarak, çiftin nikah şahitliğini yaptı.

Grand Cevahir Otel'de yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün kıydığı nikaha, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mustafa Sarıgül, CHP'li milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı. Düğüne eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, evlenme cüzdanını Gülizar Halis'e verirken, herkesin güzel günleri olduğunu vurgulayarak, bu güzel günlerin sürekli olmasını diledi.

CHP lideri, espri de yaparak, "İl Başkanımız gelin hanımla beraber salona gelirken, baktım çok terlemiş. Oysa seçim çalışmalarında bu kadar terlememişti. Bir sorun var demek ki. Ayrıca bir güvence verdi ve dedi ki, 'Gelin hanım ayağıma basmadı'. Öyle mi? O zaman basın şöyle" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine üzerine, gelin Gülizar Halis, Oğuz Kaan Salıcı'nın ayağına bastı.

"POLİTİKACI KIZISINIZ"

Kılıçdaroğlu, çiftin mutlu olmasının en büyük arzuları olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Siz bir politikacının kızısınız. Politikanın zorluğunu biliyorsunuz. Ailede fedakarlığın, özellikle politikacı eşi olarak sunulması, verilmesi

gerektiğini de biliyorsunuz. Önünüzde zor günler olacak ama, önemli olan bunu dayanışma içinde götürebilmektir. 'Yuvayı dişi kuş yapar' diye güzel bir geleneğimiz, güzel bir sözümüz vardır. Her ne kadar dışarıda biz erkekler çoğu zaman 'Bizim dediğimiz olur' desek de, bu doğru değil. Doğru olanı, evde hanımların söylediğidir. Hepimiz de bu gerçeği biliyoruz. O nedenle, İl Başkanım izin verirse, evlilik cüzdanını size takdim etmek istiyorum. Çünkü evin gerçek sahibi siz olacaksınız."

CHP lideri, evlilik cüzdanını Gülizar Halis'e teslim etti.