Fatih’te, lüks bir otelde yemek yiyen yabancı turistin çantasını çaldığı öne sürülen Cezayirli Kamel H. (45) güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Güven timleri tarafından yakalanan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, çoğunlukla yabancı turistlerin kullandığı bir otelin restoran bölümüne gelen zanlı, ilk önce etrafı kontrol ediyor. Daha sonra boş bir masaya oturan şüpheli, yandaki masaya oturacak kişiyi

beklemeye başlıyor. Hiçbir şeyden habersiz turist ise yan masaya oturuyor ve çantasını sandalyesine asıyor. Çantayı almak için zaman zaman girişimlerde bulunan şüpheli, çevredeki gözlerin kendi üzerinde olmadığından emin olmak istiyor. Salonda birçok kişinin ayakta olmasını fırsat bilen zanlı, birkaç saniye içinde yaklaşık bin dolar para ve cep telefonu bulunan çantayı alıp tişörtünün içine saklayarak uzaklaşıyor.

Çantasının çalındığını anlayan turist, polis ekiplerine haber veriyor. Kamera kayıtlarını inceledikten sonra zanlının eşkâlini tespit eden A Bölgesi’ne bağlı güven timleri, şüpheliyi kısa süre içerisinde yakaladı. Adliyeye sevk edilen Kamel H. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.