Bundan böyle camilerde işaret dili bilen din görevlileri de görev yapacak. Böylece duyma engelli vatandaşlar, hutbe ve vaazları anlayabilecek.

ORTAK ÇALIŞMA

Diyanet İşler Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliği yapmasına ilişkin protokolde yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Engelli vatandaşlar için bir dizi uygulama hayata geçirilecek. Duyma engelli vatandaşlara işaret dili bilen din görevlileri hizmet verecek. Camilerde hutbe okuyan ve vaazda bulunan görevlilerin yanı sıra engelli vatandaşlara bunu anlatan işaret dili bilen din görevlileri de bulunacak. İki bakanlığın yürüttüğü ortak çalışmayla ayrıca, aile yapısının ve değerlerinin korunması, gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak üzere ailenin güçlendirilmesi, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemler hakkında toplumun duyarlı kılınması alanında adımlar da atılacak.

HEDEFLER ARASINDA SOSYAL DESTEK SİSTEMLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ DE VAR


Koruyucu önleyici sosyal hizmetlerin etkinliğinin artırılması, aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve özürlü bireylerin bilinçlendirilmesi ve sosyal destek sistemlerinin güçlendirilmesi de iki bakanlığın ortak çalışmasının hedefleri arasında.