Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), tarafından organize edilen Anadolu Buluşmaları’nın 3.’sü Konya’da, 6 farklı şehirden gelen 240 STK yöneticisi ile gerçekleştirildi. TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi, Yönetim Kurulu Üyesi N. Bilal Erdoğan, Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ın katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısında bölge STK’larının gelecek vizyonu konuşuldu

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), tarafından organize edilen Anadolu Buluşmaları’nın 3.’sü Konya’da, 6 farklı şehirden gelen 240 STK yöneticisi ile gerçekleştirildi. TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi’nin konuşmasıyla başlayan programda Terzi, ‘’Türkiye genelinde her ilde istişare toplantılarını hayata geçirmek istiyoruz, niyetimiz bu yöndedir. Umuyorum ki birbirimizi motive eden, geliştiren, öneriler, projeler gerçekleştirerek büyüyelim.

Biz TGSP olarak Anadolu’daki kıymetli irfanı bilerek yola çıktık. Anadolu’nun tecrübelerini fikirlerini, çalışmalarını öğrenmek bu kıymetli değerleri İstanbul’daki imkanlar ile buluşturmak için yolumuza devam ediyoruz.’’ dedi.

Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşmasına İdlip Şehitlerini anarak başladı. Altay, ‘’STK’lar kurumların potansiyellerini arttırmaları için büyük bir fırsat. Konya’da böyle bir amaca ev sahipliği yapıyor olmaktan çok mutluyuz.’’ dedi. Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak ise ‘’STK’lar herkesin unuttuğu yerlerde çok önemli işler yapıyorlar. Bu platformlarda istişare etmek, gelişmek ve büyümek için güzel bir alan. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi N. Bilal Erdoğan ise; ‘’STK’lar olarak bizim güçlü olmamız, kurumların değerlerini korumak için seslerimizi yükseltmemiz, çalışmalarımızı duyurmamız gerekiyor. Bunlar için ise cesur ve dik durmamız gerektiğini düşünüyorum.’’ diyerek konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Gençlerle birlikte çalışmalarımızı şekillendirmek zorundayız. Spor, teknoloji, girişimcilik, kültür, sanat ve sayamadığım daha birçok alana ilgisi yeteneği olan her gence bu alanlarda yer açmalı birlikte çalışmalı, gençlerimizin yanında olmalıyız.‘’ dedi. Müzakere oturumunda STK yöneticilerinin soruları, değerlendirmeleri ve katkılarıyla program nihayete erdi.