Yeni bir sosyal ağ sitesi, kullanıcılarını sosyal ağların ‘diktatörlüğünden’ kurtulmaya davet ediyor. ‘Unthink’ adlı site, Twitter ve Facebook gibi bilinen platformların aksine, kullanıcıların bilgilerini sadece kendilerinin yöneteceğini ve reklam verenlerin bu bilgileri kullanamayacağını duyuruyor.

Kendilerini ‘anti-Facebok’ hareketi olarak tanıtan site kişisel mahremiyeti ön planda tutuyor, bu konuda zarar görmüş kullanıcılara, internette güvenli bir sosyal alan sunduğunu iddia ediyor.

25 Ekim’de hizmet vermeye başladığından bu yana 100 bin yeni kullanıcı edinen sitenin kurucusu ve CEO’su Natasha Dedis, “Facebook, saray gibi görünen ama kullanıcılarını köleleştiren bir yer. Unthink ise kullanıcılarına nasıl ve ne isterlerse onu inşa edebilecekleri vaat edilmiş topraklar sunuyor” diyor.
Unthink kullanıcıları Facebook’taki gibi profil oluşturup, tanıdıklarıyla iletişime geçebiliyor. En büyük fark kullanıcı verilerinin reklam veren markalara satılmaması. Kullanıcı, sayfasına sponsor olacak markayı kendi seçiyor. Marka istemeyen kullanıcılar, yılda 2 dolara bağımsızlığını ilan edebiliyor.