Büyük İstanbul Otogarı’nda, otobüs firmaları ile işletmeci AVTER arasında yaşanan saat başı ücret krizi çözüme kavuştu. 1 Ekim’den itibaren saat başı alınan 5 TL’lik ücret 2 TL’ye indirilecek.

Dün alınan bir diğer karar ise Doğu- Güneydoğu illerine sefer yapan firmalardan bayram sonuna kadar, 5 TL’lik saat başı ücret alınmayacak.

Günde 2 bin otobüsün çıkış yaptığı İstanbul Otogarı, bir süreden beri gündemde. 330 firmanın bulunduğu Otogar’da, otobüs firmaları ile işletmeci firma olan Metro Holding'e bağlı AVTER (Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.) arasında yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Dün alınan karara göre, otobüs firmalarından alınan saat başı 5 TL’lik ücret 1 Ekim’den itibaren 2 TL olarak alınacak.Dün alınan kararlardan bir diğeri ise, Doğu-Güneydoğu illerine sefer yapan firmalara ilişkin. Buna göre, bu iki bölgeye yolcu taşıyan firmalardan bayram sonuna kadar, alınan 5 TL’lik saat başı ücret alınmayacak.

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, sorunun çözüme kavuşmuş olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. İlgin, "Ülke gündemi ortada. Otogar'da da bir sorun yaşanmadan, sıkıntının çözüme kavuşmuş olması bir rahatlama yarattı" dedi.

TARAFLAR YAPICI DAVRANDI

Bir kısım firma adına görüşmeleri yürüten Nedim Genç ise alınan kararlara ilişkin “Karar olumlu oldu. AVTER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım’ın öneli çalışması ve olumlu katkısı oldu. Esnaftan yana tutum aldı. Bizler de yapıcı davrandık. Böylece sorun çözülmüş oldu” dedi.