Balkanları karış karış gezerek iftar ve gönül sofraları kuran Bereket Konvoyu Makedonya’daki üçüncü iftar programını Kumanova’da düzenledi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in de katıldığı Kumanova’daki programa soydaşlarımız ve dindaşlarımız büyük ilgi gösterdi.

‘Kardeşlik sınır tanımaz’ sloganı ile 12 yıldır Balkanları ülke ülke, şehir şehir gezerek iftar ve gönül sofraları kuran Bereket Konvoyu, gittiği her yerde sevgi gösterileri ile karşılanıyor. Konvoy, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova ve Arnavutluk’un ardından Makedonya’ya ulaştı. Makedonya’daki üçüncü iftar programını Kumanova’da düzenleyen konvoy, burada da büyük ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 2 bin kişinin aynı anda iftar yaptığı program renkli görüntülere sahne oldu.


Kumanova’daki iftar programına Başkan Atila Aydıner’in yanı sıra Kumanova Belediye Başkanı Zoran Demyanvuki, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Kumanova Müftüsü Abadin İmari ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



BAŞKAN AYDINER: BAYRAMPAŞA’NIN KARDEŞLİĞİNİ BALKANLARA TAŞIYORUZ

Kumanova’daki iftar programında konuşan Başkan Atila Aydıner, “Balkanlar’daki dindaşlarımızla ve soydaşlarımızla aynı iftar sofrasında ‘âmin’ demekten mutluluk duyuyoruz. Bizler Bereket Konvoyumuz ile Bayrampaşa’dan Balkanlara dostluğumuzu ve kardeşliğimizi taşıyoruz. Bu projeyi 12 yıldır başarı ile sürdürmenin gururu içinde, Balkan coğrafyasında atalarımızın izini sürüyoruz. İftar sofralarımıza katılan, Balkanlar'da bu güzel atmosferin oluşmasına katkı sunan ve etkinliklerimizi büyük bir beğeni ile yakından takip eden herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Burada sadece Ramazan programları düzenlemiyor, bölgede aynı zamanda kalıcı eserler de inşa ediyoruz. Kosova Mitroviça’da müftülüğümüzün ve halkımızın katkılarıyla yaptırdığımız İsa Bey Camii bunlardan en önemlisi. Biz Balkanlar’da eserlerimizle ve kültür projelerimizle var olmaya ve Bayrampaşa’nın kardeşliğini Balkanlara taşımaya devam edeceğiz.” dedi.
Programında sonunda Başkan Aydıner, protokol üyelerine ‘Bereket Konvoyu’ Tırı’nın maketini hediye etti.

KONVOY, YOLCULUĞUNU TAMAMLIYOR

29 Haziran Çarşamba günü Sırbistan Bujanovac’da iftar programı düzenleyecek olan Bereket Konvoyu, oradan da Yunanistan’a hareket edecek. 2 Temmuz Cuma günü İskeçe’de, 3 Temmuz Pazar günü de Gümülcine’de iftar sofraları kuracak konvoy, bu yılki Balkan yolculuğunu da tamamlayarak yurda dönecek.