Tertemiz bir Bayrampaşa için yoğun bir çalışma sergileyen Bayrampaşa Belediyesi, ‘Çevreci Kedi Çevki’ isimli çocuk tiyatrosu ile de çocuklara temiz çevrenin önemini anlattı.
Ambalaj atıklarının ayrıştırılması ve ekonomiye tekrar kazandırılması konusunda çocukları bilgilendirmek ve eğlendirmek amacıyla Bayrampaşa Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle ‘Çevreci Kedi Çevki’ isimli çocuk tiyatrosu Bayrampaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Büyük ilgi gören tiyatro oyununu yüzlerce çocuk izledi.


Cam, plastik, kâğıt ve metal ambalajlardan yapılmış kostümlerle sahneye çıkan oyuncular, atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini eğlenceli bir oyunla anlattı. Çevki adlı kedinin geri dönüşüm için verdiği mücadeleyi izleyen çocuklar, neşeli anlar yaşadı.

Tiyatroyu izlemeye gelen çocuklara çevreyle ilgili bilgiler içeren kitapçık, kalem, defter ve şapka hediye edildi. Oyunun sonunda Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ÇEVKO Eğitim Şefi Murat Anaç’a plaket takdim etti.