Balkanlar’a yönelik projeleri ile tanınan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Balkanlar-Türkiye konulu bir konferans verdi.
Başkan Atila Aydıner’in İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce yerleşkesinde verdiği Balkanlar-Türkiye ilişkileri konulu konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Dinleyiciler ararasında Balkanlar’dan gelen öğrenciler de yer aldı.

Türkiye-Balkanlar ilişkilerinin yeni bir ilişki olmadığını söyleyen Başkan Aydıner, “Türkiye-Balkanlar ilişkileri dünü asırlar öncesine dayanan, bugünü parlak ve geleceği aydınlık olan asla kopmayacak bir ilişkidir. Bizim ecdadımız, Balkanlar’da 550 yıl boyunca birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü iklimi oluşturmuştur. Bu iklimde insanlar huzur ve refah içinde yaşamış; diller serbestçe konuşulmuş, dinler özgürce yaşanmış, kalpler dostça kaynaşmıştır. Biz bundan tam 100 yıl önce birdik, bir bütündük; 100 yıl sonra yine biriz, yine bir bütünüz. Hiçbir güç bağlarımızı koparamadı ve koparamayacak. Ben inanıyorum ki Türkiye ve Balkanlar’ın birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini yarınlara gençler taşıyacak” dedi.

Konferans boyunca Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Rasim Bilgehan da Başkan Aydıner’e eşlik etti.

Öte yandan Başkan Aydıner ve Rasim Bilgehan, üniversitenin Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Hanifi Parlar’ı makamında ziyaret etti.