2000 büyükbaş ve 5000 küçükbaş hayvanın satılacağı Bayrampaşa da bu yılda Kurbanla ilgili  sorunlar yaşanmayacak.

MODERN SİSTEMLE EL DEĞMEDEN DAKİKADA 4 BÜYÜKBAŞ KESİMİ




2000 BÜYÜKBAŞ-5000 KÜÇÜKBAŞ KURBANLIĞA EV SAHİPLİĞİ…

Geçtiğimiz yıl kurbanlık hayvan sayısında ki yaşanan sıkıntılar bu yıl bir nebze de olsa giderilmiş durumda.Kurbanlıkların gerekli özelliklere sahip olduğunu belgeleyen izinlerin olmaması ya da eksik olması sebebi ile bu yılda büyükbaş hayvanların bir kısmı ithal.2000 büyükbaş ve 5000 küçükbaş hayvanın satılacağı Bayrampaşa da bu yılda bu tarz sorunlar yaşanmayacak.

BAYRAMPAŞA KURBAN BAYRAMINDADA EKONOMİNİN NABZININ ATTIĞI BİR BÖLGE..

KURBAN PAZARINDA 17 MİLYON TÜRK LİRASI….

Kabaca büyükbaş hayvan fiyatının ortalama 7000 tl,küçükbaş’ın ise 700 tl olduğunu düşündüğümüzde takriben 17 milyon türk lirası yani eski parayla 17 trilyon lira gibi çok yüksek bir rakam Bayrampaşa da kurulacak olan kurban pazarında harcanacak.

2000 BÜYÜKBAŞ’IN 1400 ‘Ü İTHAL…(MACARİSTAN-URUGUAY)

2000 büyükbaş,5000 küçükbaş kurbanlığa ev sahipliği yapan Bayrampaşa Belediyesi ; Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi(Kurban alanı,afet koordinasyon merkezi,Pazar yeri,otopark,spor alanları),Eski Bayrampaşa Cezaevi kurbanlık satış ve profesyonel kesim alanları ile vatandaşlarımızın keyifli ve huzurlu bir Kurban Bayramı geçirebilmesi için tüm önlemleri almış durumda.



Bu merkezi yerler dışında ilçe genelinde 30 oto yıkama,6 cami ve özel olarak düzenlenen 3 merkezde(Mega Center Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi-Bayrampaşa Eski Cezaevi Kurban Kesim Alanlarıyla da) hijyenik alternatif yerler hazırlayan Bayrampaşa Belediyesi yıllardır olduğu gibi bu yılda yoğunluğu ve kalabalığı azaltmayı planlıyor.

SAHTE PARA CİHAZLARI-OTOMATİK GALOŞ MAKİNELERİ-4 TON KİREÇ….


Geçtiğimiz yıl kurban satış yerlerinde yaşanan talihsiz olayları önleme ve kurban alıcı ve satıcılarının rahat etmesi adına bu yılda kurban ana satış ve kesim yerlerinde sahte para cihazı ve otomatik galoş makinelerinin yanı sıra her an hijyeni sağlama adına kurbanlık alanlarda toplam 4 ton kireç kullanılacak..

ET ENTEGRE KESİM YERLERİYLE,USULLERE UYGUN,EL DEĞMEDEN KURBAN KESİMİ…


3 ana merkezde toplanan kurban satış yerlerinin hemen yanında hazır bulunan et entegre kesim yerinde gerçekleşen kesimler 5 yıldır profesyonel bir şekilde uygulanıyor.Her büyükbaş kurbanlığın ortalama 4 dakikada el değmeden kesim işleminin tamamlandığı entegrelerde amaç,kurbanlığın en acısız şekilde ve İslami usullere göre kurban edilmesi..Tamamıyla otomatik makinelerle uygulaması yapılan kesimler dünya standartlarını aratmayan bir kalitede gerçekleşiyor.

KURBANLIKLAR HAKKINDA TÜM BİLGİLER KİOKSLARDA

Bayrampaşa Belediyesi; sınırları içerisinde satış yapılan noktalarda ki büyük ve küçükbaş kurbanlıklar hakkında ki tüm bilgileri bilgisayar sistemiyle Kiokslara taşımaya devam ediyor..Kurbanlıkların nerden geldiği,kaç yaşında olduğu,türü,veteriner hekim kontrolünden geçip geçmediği ve sahibi hakkında ki tüm detaylı bilgilerin bulunduğu kiokslar, vatandaşlarımızın gönülleri rahat bir şekilde kurbanlık almasına olanak sağlıyor.

5 VETERİNER-10 GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE EMNİYET TEŞKİLATI 24 SAAT GÖREVİ BAŞINDA..

KURBAN SATIŞININ ZAHMETSİZ,HUZURLU,ANLAMINA VE RUHUNA UYGUN BİR ŞEKİLDE GEÇMESİ İÇİN 5 VETERİNER HEKİM,SATILACAK KURBANLIKLARIN SAĞLIK KONTROLLERİNİ YAPARKEN,SATIŞ VE KESİM YERLERİNDE Kİ GÜVENLİĞİ SAĞLAMA ADINA ÖZEL GÜVENLİK BİRİMLERİ VE EMNİYET TEŞKİLATI 24 SAAT GÖREVİ BAŞINDA OLACAKLAR..