Batman’da önceki gece PKK’lı teröristlerin saldırısında ölen 8 aylık hamile Mizgin Doru’nun hastanede sezaryenle alınan bebeği bir gün yaşatılabildi. Dünyaya gözlerini öksüz açan ve konulduğu kuvözde yaşam savaşı veren adı bile konulamayan bebek doktorların tüm çabasına karşın bu sabah saat 08.20’de yaşımını yitirdi. Öksüz bebek, anne ve ablasının mezarların yanında açılan mezarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Batman’da önceki gece eylem yapmaya gelen 3 PKK’lı teröristin gasp ettikleri otomobil Bahçelievler Mahallesi Aydın Konak Kavşağı’nda bulundu. Polisin 'teslim ol' çağrılarına karşılık otomobilde bulunan teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç ağır yaralandı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. O sırada teröristler otomobille kaçarken, sağa sola rastgele ateş açtı. Teröristlerin açtığı ateş sırasında yoldan geçen ve içinde 35 yaşındaki Talat Doru, 8 aylık hamile eşi 32 yaşındaki Mizgin, kızları 3 yaşındaki Sultan, 6 yaşındaki Şeyma, Nuda ve Hivda’nın bulunduğu otomobil isabet aldı.

Batman’da inşaat ve dekorasyon işleri yapan Talat Doru, yaralı halde hızla ateş altında kalan otomobili olay yerinden uzaklaştırarak, en yakındaki Özel Dünya Hastanesi’ne götürdü. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen ağır yaralı Mizgin Doru ve kızı Sultan yaşamını yitirdi. Doktorlar 8 aylık hamile Mizgin Doru’nun karnındaki bebeği kurtarmak için yoğun bir çaba harcadı. Ameliyata alınan Doru’nun bebeği sezaryenle alındı.

ADI KONMADAN ÖLDÜ


Teröristlerin saldırısında ölen 8 aylık hamile Mizgin Doru’nun hastanede sezaryenle alınan ve bir gün süreyle kuvözde yaşam savaşı veren öksüz bebeğin durumu bu sabah kötüleşti. Doktorların tüm çabasına karşın henüz adı konmayan terör öksüzü bebek saat 08.20’de öldü.

BABAYA ACI HABER VERİLDİ

Terörist saldırıda eşi Mizgin, kızı Sultan ve henüz adı konmamış erkek bebeğini kaybeden ve yaralı kızı Şeyma ile hastanede tedavisi süren baba Talat Doru’ya doktorlar bu sabah acı haberi verdi. O ana kadar eşi ve kızının öldüğünden habersiz olan Doru’nun yanına giden doktorlar, eşinin, kızının ve bebeğinin hayatlarını kaybettiğini söyledi. Acı haberi duyan Talat Doru, gözyaşlarına boğuldu.

ANNE VE ABLASININ YANINA GÖMÜLDÜ


Adı konamadan terör kurbanı olan bebeğin cenazesi öğle saatlerinde yakınları tarafından alınarak özel bir araçla anne ve ablasının dün toprağa verildiği Beşiri İlçesi’ne bağlı Örmegözü Köyü’ne götürüldü. Köyde Mizgin ve Sultan’ın yasını tutan köylüler, minik bebeğin cenazesini toprağa verirken büyük üzüntü yaşadı.

Minik bebeğin battaniyeye sarılı cansız bedeni köylüler tarafından eller üzerinde taşınarak anne ve ablasının bulunduğu mezarların yanına getirildi. Bu sırada köylüler gözyaşlarını tutamadı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından minik bebek, annesi ve ablasının yanında açılan mezarda toprağa verildi.

KÖYLÜLER BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYOR

Teröristlerin saldırısında ölen Mizgin Doru ile kızı Sultan’ı dün toprağa veren Örmegözü köylüleri, adı kanmamış bebeğin ölümüyle ikinci büyük acıyı yaşadıklarını dile getirdi. Doru ailesinin erkek bebeklerinin dünyaya gelmesini beklerken bu faciayla karşılaşıldığını belirten köylüler, "Anne ve kızını kaybettikten sonra erkek bebeğin yaşadığını öğrenince sevindik. Ancak onun ölümü bizi ikinci kez yıktı, acımız ikiye katlandı" dedi.

BAKAN ŞAHİN: KİMSENİN HAKKI YOK


Aile ve Sosyal Politıkalar Bakanı Fatma Şahin, Batman’a gelerek Vali Ahmet Turan ile birlikte hastanede tedavileri süren baba Talat Doru ile kızı Şeyma’yı ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Şahin, aynı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gercekleşen Komiser Yardımcısı Adem İlkılıç’ın durumu hakkında da doktorlardan bilgi aldı.

Bakan Şahin, daha sonra anne Mizgin Doru ile kızı Sultan için taziye ziyareti için Örmegözü Köyü’ne gitti. Adı konmamış bebeğin toprağa verilmesinden önce köye giden Şahin, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı kurulan taziye çadırlarında ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şahin, şunları söyledi:

"Tarif edemediğim acılar içindeyim. Hiç kimsenin bu topluma bu acıları yaşatmaya hakkı yok. Gözyaşının dini ve rengi yoktur. Burada vatandaşlarımızın nasıl hakkını koruyacaklarının şahidiyim bugün. Kadınların genetiğinde şefkat, merhamet, sağduyu ve feraset var. Aklımızın ve vicdanımızın sesini duyduğumuzda bu şiddet bitecek. Burada çözüm noktasında da biz kadınlara büyük görevler düşüyor."

Bakan Şahin daha sonra ölen Mizgin Doru’nun annesi Maşallah Doru ile Talat Doru’nun annesi Ayşe Doru’ya sarıldı. Şahin, Vali Ahmet Turhan’a talimat vererek, ailelerin tüm sorunlarıyla ilgilenilmesini istedi.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN POLİSİN DURUMU KRİTİK

Teröristlerin açtığı ateşte başından ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleştiği belirtilen Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç’ın durumu ciddiyetini koruyor. Bir ara İlkkılıç’ın bu sabah saatlerinde şehit olduğu iddia edildi. Ancak Komiser Yardımcısı İlkkılıç’ın yaşam destek ünitesindeki tedavisine devam edildiği belirtildi.

VALİ TURHAN: OTOMOBİLE PKK’LILAR ATEŞ AÇTI

Batman Valisi Ahmet Turhan, saldırıya uğrayan otomobile polis tarafından ateş açıldığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Turan, "Bazı çevreler polisin kurşunuyla anne ve bebeğin öldüğünü iddia ediyor. Bu tamamen asılsız bir iddia. Kurşunların balistikleri ciddi bir şekilde yapıldı. Bunlar kesinlikle güvenliğin mermileri değil" dedi.

Vali Ahmet Turhan, şunları söyledi:
"Çatışmada her şey olabilir ama kurşunların balistik incelemesinde her şey ortada. Bu tür iddialar çirkindir. Çatışmadır her şey olabilir. Fakat olsa oldu deriz. Adli soruşturma sürüyor. Çatışmada Başkomiser Yardımcısı Adem İlkkılıç’ın beyin ölümü gerçekleşti. Yaşamı mucizeye bağlı. Yine de Allah’tan umut kesilmez diye makineye bağlı durumda" dedi.

VALİ: VATANDAŞ YARDIMCI OLDU

Öte yandan Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilen çatışmada öldürülen erkek PKK’lı teröristlerin kimlik tespitlerinin sürdüğü belirtildi. Vali Turhan, "Batman’da böyle bir olayın yaşanacağını bekliyorduk. Vatandaşın bize yardımı oldu. Aksi taktirde çok vahim bir olay yaşanabilirdi" dedi.

Bu arada Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çatışmaların olduğu bölgede bulunan Mobese ve işyerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerine el koyup, incelemeye aldı.