Arnavutköy’de bayram tatilini fırsat bilerek balığa çıkan 4 kişi, tekne ile açıldıkları gölde kayboldu.

İtfaiye, jandarma ve vatandaşlar kaybolan 4 kişiyi bulmak için gölde ve ormanda arama yaptı. Helikopterle de havadan yapılan aramalar sabah saatlerine kadar sonuç vermedi.

Edinilen bilgiye göre, 6 kişi Arnavutköy’den Balabanköyü’ndeki Terkos Gölü’ne balık tutmaya gitti. Dün öğle saatlerinde 4 kişi bir tekne ile göle açıldı. 2 kişi ise kıyıda onları bekledi. Daha sonra telefonla görüşerek Arnavutköy’de buluşma kararı aldılar. Kıyıda bekleyen 2 kişi Arnavutköy’e döndü. Ancak dün saat 16.00’dan sonra tekne ile göle açılan 4 kişiden bir daha haber alınamadı. Kaybolanların 2’sinin 19, birinin 20, diğerinin de 50 yaşında olduğu öğrenildi.

Kaybolanların yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, şahısların kaybolduğu yerde arama yaptı. Daha sonra itfaiye ekipleri de aramalara katıldı. Bir helikopter ise havadan arama çalışmalarını sürdürdü. Havadan ve göl üzerinden yapılan aramalar sonuç vermedi. Sabah saatlerine kadar kaybolan 4 kişiye ulaşılamadı. Vatandaşlar göl çevresinde ateş yakarak sabaha kadar bekledi.

Kaybolanların yakınları, 6 kişinin balık tutmak için göle gittiğini belirterek, “Fırsat buldukça bu göle balık tutmak için geliyoruz. Arkadaşlar tekne ile açılmışlar. Dün saat 16.00’dan beri bir daha haber alamadık” dedi. Kaybolanlardan birisinin yeni asker olduğu ve bugün birliğine teslim olacağı öğrenildi. Kaybolanları arama çalışmaları sürüyor.