Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Mersin İdmanyurdu karşısında aldıkları 2-1’lik galibiyetin sevindirici olduğunu belirtti.

Kocaman maç sonrası yaptığı açıklamada Mersin İdmanyurdu karşısında kritik bir haftada 3 puan aldıklarını söyledi. Mersin ekibinin zirvenin hemen yanı başlarındaki takımlardan birisi olduğuna dikkat çeken Kocaman, “Rakibimizin lige yeni gelmesine rağmen ilk 5 maçta 10 puan alması son derece iyi bir durum. Maç öncesi mutlak ve mutlak yıllar sonra karşılaştığı Fenerbahçe'yi yenme arzusu ve puan puana gelme arzusu, rakibimiz için büyük bir motivasyon kaynağıydı. Bununla birlikte rakibimiz, tecrübeli futbolculardan da kuruluydu'' diye konuştu.

Maça golle başlamalarının büyük oranda kendilerine avantaj oluşturduğunu ifade eden Kocaman, ''Bu sefer de yine öyle oldu. Golü bulduktan sonra etkili organize kontrataklar, ataklar yaptık. Ancak özellikle bozulan hava ve olağanüstü hava koşuları oyunun ritmini bozdu. Oyunun ritmiyle birlikte bizim de ritmimizi bozdu. Mersin takımı bize göre fizik gücü yüksek uzun boylu oyuncularıyla kalemize gelmeye başladı. İlk yarı söylediğim çerçevede geçti. Farkı artıracak hamleler de yaptık, pozisyonlar da bulduk. Rakip takım ise eşitlik için çok büyük çaba gösterdi'' şeklinde konuştu.

İkinci yarıda da şansla gelen ikinci golü bulduklarına dikkat çeken Kocaman şöyle devam etti: ''2-0'lık golü yakalayınca, arkasından da Mersin'in eksik kadroda kalmasıyla oyunun tamamen kontrolü bize doğru geldi. Ama biz bu şansı açıkçası çok iyi değerlendirdiğimizi söyleyemem. 2-0'dan sonra bizim gibi tecrübeli oyunculardan kurulu takımın yapması gereken, topun hakimiyetini tamamen rakipten alarak onlara anlık gelişen savunmaların dışında organize atak şansı vermemekti. Biz bunu açıkçası yapamadık. O nedenle bizim için sıkıntılı bir süreç oldu. Farkı artırmak için daha çok anlık ataklar yaptık. Sürekli hızlı hücumu düşündük. Bu da rakibimizi sürekli maçın içinde tuttu. Golün uzatma dakikalarında gelmesi Mersin'e yetecek zamanı bırakmadı. Böylesine zorlu bir deplasmanda ve kritik bir dönemde 3 puan almamız bizim için sevindirici oldu.”

Bir gazetecinin "Maç sonrasındaki sinirli hareketleriniz oyuncuların laubali hareketlerinden mi kaynaklandı?'' şeklindeki sorusuna Kocaman,''Genel olarak oyuncularım çok büyük mücadele verdiler. Önce bunu söyleyeyim ve çok değerli bir 3 puan aldılar. Tabii ki oyunla ilgili kendime ait birtakım değerlendirmelerim var. Ama bunları şu anda paylaşmak durumunda değilim'' cevabını verdi.

Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Özer Hurmacı ise, golü soran bir gazeteciye, “Küçüklüğümden beri hayal ettiğim bir goldü. Bir kere denedim. O da Ankaragücü'nde oynarken Fenerbahçe'ye karşı denemiştim. Bugün de Hakan ağabeyi önde görünce, Emre ağabeyi de görünce bir kez daha bakıp, hissederek vurdum ve çok güzel bir gol oldu. Çok mutlu oldum'' karşılığını verdi.

Kaleci Mert Günok da bu sezon ilk defa görev aldığını hatırlattı. Sezon başından beri sakatlıklarla mücadele ettiklerini ifade eden Günok, şunları söyledi: Volkan ağabeyin sakatlığından sonra kaleyi ben devraldım. Bizim için zorlu bir deplasmandı. Fakat üstesinden gelmesini bildik.''

SAĞLAM: ERKEN GOL PLANLARIMIZI ALT ÜST ETTİ

Mersin İdman Yurdu'nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise Fenerbahçe’yi 'gücünü yaşadığı acılardan alan bir takım' diye nitelendirdi.

Rakiplerinin geride kalan 6 hafta içerisinde birlik ve beraberliğin had safhada olduğunu gösteren bir görüntüyle var olduklarını ifade eden Sağlam, “Biz de bu planlar doğrultusunda hazırlık yaptık çünkü bizim için bu maç çok anlamlıydı. Çünkü biz yaklaşık 28 yıl sonra bu kentte büyük bir takım ağırlayacaktık. Bir çocuğun 8-9 yaşında stada gelmeye başladığını düşünürseniz, 37-38 yaşındaki taraftarın yeni yeni Süper Lig müsabakası izlemeye başladığını görüyoruz. Sorumluluğumuz bu kadar fazlaydı. Bunun akabinde de planlarımız vardı. Özellikle rakibimizin sahaya çıktığı kadro, az ama daha çok olgun atak düşüncesindeydi. Bizim açımızdan da böyleydi. Eğer oyunu uzun süre kontrolümüzde götürebilseydik, rakibimizin yapacağı hamle belki de bizim için kazanma hamlesi olacaktı. Ama maalesef, istediğimiz gibi başlamamıza rağmen, ilk dakikalarda yediğimiz talihsiz gol, planlarımızı tamamen alt üst etti'' diye konuştu.

Sağlam, "Bizim bu seneki en büyük hedefimiz, spor kamuoyunun sempatisini kazanmak. Her geçen gün de bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe maçı da benim açımdan böyle. Taktiri spor kamuoyuna bırakıyorum.''

Maçta penaltı olup olmadığının sorulması üzerine Sağlam, ''Biz teknik adamız. Hakeme işini öğretemeyiz. Mutlaka hakemler de işini iyi yaptığını düşünüyordur. Saygı duyuyorum. Nasıl olsa binlerce insan eleştirecek. Bir de benim eleştirmem yersiz'' ifadesini kullandı.

Nobre'nin kadroda yer almaması nedeniyle sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarına soran gazeteciye Sağlam, ''Nobre gibi bir oyuncunun aramızda olması önemliydi. Yani şu ana kadar yaptığımız çalışmaların hepsini Nobre ile yaptık. Ama son antrenmanın son dakikasında sakat kalınca, bu müsabakaya Nobre'siz çıktık. O da bizim için eksiklik oldu. Ama Nobre olmasa da sahaya çıkan her arkadaşımız elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etti. Puan alamasak da sempati topladığımızı düşünüyorum” cevabını verdi.

Futbolculardan Mustafa Keçeli ise ilk dakikalarda yedikleri golün oyun düzenlerini bozduğunu söyledi. ''Ona rağmen iyi mücadele ettiklerini ifade etti.

Andre Moritz’de Fenerbahçe'nin çok büyük ve kaliteli bir takım olduğunu söyledi. Hakemin bazı kararlarını eleştiren Moritz, yüzde 100 penaltı olan pozisyonu vermediğini söyledi.