Cumartesi Anneleri, eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın'ın "İşkencede öldürüldü. Parçalanmış bedenini torbada ben taşıdım" dediği Ayhan Efeoğlu'nun cenazesinin nerede olduğunu, Gayrettepe'deki eski Siyasi Şube binası önüde sordu.

Gayrettepe'de yakınlarını beklerken, sorarken yaşadıkları acıları bir kez daha yaşayan kayıp yakınları, hesap sormaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.


Grup, 1992 yılında kaybolan Ayhan Efeoğlu ve 1994 yılında kaybolan Ali Efeoğlu için dün saat 20.00’de Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü önüne geldi. Gözaltına kaybolanların ailelerinden oluşan grup, yere mumlarla “Ayhan’ı istiyoruz” yazdı.

Ellerinde Ayhan ve Ali Efeoğlu’nun fotoğraflarını taşıyan grup, gözaltında kaybolanlar için eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Grup adına yapılan basın açıklamasında; "Biz kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, cumartesi insanları, savcılardan artık görevlerinin gereğini yerine getirmelerini, derhal soruşturma başlatmalarını istiyoruz." denildi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.