Arnavutköy, Yönetim ve Yaşam Merkezi gibi bir projenin temel atma töreninin ardından yeni bir projeyle daha tanıştı. Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni müftülük binasının temeli Karlıbayır Mahallemizde düzenlenen törenle atıldı. İçerisinde; çeşitli idari birimlerin yanı sıra konferans salonları, çok amaçlı tesisler gibi bir çok hizmet biriminin yer alacağı müftülük binası temel atma törenine; Akparti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Arnavutköy Kaymakamı Fikret Kasım Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Yorgancı, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Akparti Arnavutköy İlçe Başkanı Av. Ercan Üner, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunların Adedi Artacak

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmaları ile devam eden programda söz alan Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı; bu tür hizmetlerin sayısının artarak devam edeceğini söyledi.

Başkan Baltacı konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Bu müessese, ilçede görev yapan, toplumun önderleri olarak da gördüğümüz imamlarımızın, din eğitimi veren kurumlarımızın; hizmet içi eğitimlerini, kur-an eğitimlerini ve bir takım sosyal hizmetleri verebileceği önemli bir tesis olacak” dedi

Bir Çok Hizmet Önemli Ölçüde Tamamlandı

Çok daha büyük işlerimiz olacak diyen Başkan Baltacı; “ İlçemizde çok daha güzel hizmetlerin yapılması ile ilgili hazırlık sürecimizi geçtiğimiz yıllarda tamamladık. Çok şükür ki; temel öncelikli hizmetlerimizi, çok aciliyet kesbeden hizmetlerimizi hal yoluna koyduk. Çoğunluğu altyapı yatırımları, yol-cadde düzenlemeleri gibi hizmetlerdi. Bunlarla ilgili süreç halen devam etmekle birlikte bir çok hizmet önemli ölçüde tamamlandı” dedi.

Çok Daha Büyük İşlerimiz Olacak

Başkan Baltacı; “Farklı alanlarda, farklı hizmetleri sunabilecek önemli yatırımlara belediyemiz olarak kaynak ayırmaya çalışıyoruz. Neticede kaynaklarımız belli, bütçemiz belli. Sizlerin bize emanet ettiklerinizi güzel bir şekilde kullanarak, toplumun yararına hizmet sunmak bizim için en önemli ilkemiz. Bu günkü hizmet sahasının ardından gözümüzü bir başkasına bir yenisine çevireceğiz. Çok daha büyük işlerimiz var. Yeni gelişen ve istikbali olan bu ilçede çok daha fazla hizmeti sunmaya gayret edeceğiz “ dedi.

Bu çalışmada kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Başkan Baltacı, müftülük binasının bir yıl içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Protokol konuşmalarının ardından beton atma işleminin başlatılmasıyla temel atma töreni sona erdi.