Arnavutköy Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin, düğün günü dediği ahrete intikalinin 741. yılı dolayısıyla Şeb-i Arus töreni düzenledi. Şeb-i Arus Özel Programı’nda Dursun Ali Erzincanlı vatandaşlarla bir araya gelerek, en güzel ilahilerini seslendirdi.



Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleriyle özetleyen Hz. Mevlâna, ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. Mevlânâ Celaleddin-i Rumi kendi ölümüne rabbine duyduğu aşktan dolayı sevgiliye kavuşma yani düğün gecesi diyordu.
Mevlânâ Celaleddin-i Rumi‘nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve “Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” olarak isimlendiriyor.

Arnavutköy Belediyesi ’de Hz. Mevlana'nın vuslatının 741. yıl dönümü nedeni ile Arnavutköy Kültür Merkezi’nde Şeb-i Arus Etkinliği düzenledi.

Rumi'nin, sevgiliye (Allah'a) kavuşma günü olarak gördüğü ve düğün gecesi dediği Şeb-i Arus etkinliğinde; 2000 yılında Yazdığı ilk Naat-ı Şerif’i olan "Faran Dağları'nda Açan Savgili", şiir albümü ile tanıdığımız Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

İki saate yakın sahnede kalan Dursun Ali Erzincanlı, en seçkin ilahilerini Arnavutköylü vatandaşlara seslendirdi. Şeb-i Arus Programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise söylenen ilahiler karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

Programın sonlarına doğru miniklerden oluşan gurup, Erzincanlı ile birlikte ilahi söyledi. Program sonunda ise Arnavutköy Kültür Müdürü Nedim Taktak, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı adına, Dursun Ali Erzincanlı’ya çiçek taktim etti.