Atasporu yağlı güreş geleneğini yaşatmak amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin her yıl düzenlemiş olduğu Geleneksel Yağlı Güreşlerin 4.üncüsü bu yıl Hacımaşlı Er Meydanı’nda gerçekleşti. Her yıl Nakkaşlı Eyüp Pehlivan anısına Nakkaş Mahallesi’nde yapılan güreşler Nakkaş Mahallesi’nin Çatalca’ya bağlanmasının ardından ilk defa Hacımaşlı Er Meydanı’nda yapıldı. Arnavutköy Belediyesi tarafından Hadımköy yolu üzeri Hacımaşlı Sapağı’nda yer alan mevkide hazırlanan er meydanı çok sayıda güreş severi ilk defa ağırladı.

32 Başpehlivan Er Meydanı’na Çıktı

Tüm boylarda 300 den fazla pehlivanın yer aldığı güreşlerde güreş severler 32 başpehlivanın mücadelisini seyretme fırsatı buldu. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son başpehlivanı olan Fatih Atlı’nın yanı sıra Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Ekrem Yavuz, Gökhan Arıcı, Abdullah Güngör, Ünal Karaman, Osman Aynur gibi bir çok ünlü isim er meydanında kıyasıya mücadele etti. 2013 yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban cezalı olduğu için katılamazken, 2005 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz ise sakatlığı dolayısıyla Arnavutköy Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkamadı.

Selçuk Öztürk Tekrar Güreş Ağası Oldu

Arnavutköy Belediyesi tarafından 3 yıl düzenlenen Nakkaşlı Eyüp Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin 2 yılında Güreş Ağası olan Ömerli Muhtarı Selçuk Öztürk, bu yıl da Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreşleri’nin Ağalığını kaptırmadı.

Bu yıl Başpehlivan Recep Kara oldu

Kırkpınar’ın önemli isimlerinin yer aldığı 32 Başpehlivanın kıyasıya mücadele ettiği güreşlerde ilk tur sakin geçti. Atasporu yağlı güreşin bir çok oyunun sergilendiği güreşlerde zaman zaman heyacan doruğa çıktı. Son Kırkpınar’ın galibi Fatih Atlı, Orhan Okulu’ya yenilirken, Recep Kara rakiplerini sergilediği birbirinden güzel oyunlarla mağlup etti. Finalde Abdullah Güngör’ün karşısına çıkan Recep Kara keçidikmesi oyunu ile rakibini yenerek Arnavutköy Belediyesi 4. Geleneksel Yağlı Güreş Başpehlivanı oldu.