Nokta Tesisleri’nde mahalle muhtarlarıyla yapılan kahvaltılı toplantı, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Arnavutköy İlçesi’nde yapılmış ve yapımına devam edilen projeler ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının istek ve sorunları Başkan Baltacı tarafından dinlenildi ve çözüm yolları konuşuldu.

Arnavutköy Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, BEDAŞ Gaziosmanpaşa İşletme Müdürü Naci Bayraktar, BEDAŞ Gaziosmanpaşa Baş Mühendisi Sinan Kara ve mahalle muhtarları katıldı.

Kesintilere Kökten Çözüm

Arnavutköy Bölgesindeki elektrik kesintilerine değinen BEDAŞ Gaziosmanpaşa İşletme Müdürü Naci Bayraktar: “ İlçemizde enerji nakil hatları, havai hatlar olarak besleniyor. Buda tabi hava koşullarına göre çok sık elektrik kesintilerine neden oluyor. Bu amaçla; Hacımaşlı, Haraççı, Sazlıbosna, Boğazköy, Karaburun, Yeniköy ve Tayakadın Mahallerindeki enerji nakil hatlarını yer altına almayı planlıyoruz. Boyalık, Balaban ve Yassıörene giden enerji nakil hattını yer altına alınması ile ilgi proje devam ediyor. Aydınlatmayla ilgili son 15 gündür hava koşuları nedeniyle; evlerdeki arızalara ağırlık verdik. Aydınlatmadaki ekipleri; evlere, iş yerlerine ve bürolara çektik. Maalesef son 15 gündür bir tane bile lamba arızası yapamadık. Havalar düzeldiği zaman tekrardan aydınlatmaya ağırlık vereceğiz. Bu konuda şikâyetleriniz en kısa sürede gidereceğiz. Direk deplasesi ile ilgili evlere ve caddelere yakın olup sonun oluşturan 250 kadar direğin yerini değiştirdik. Bu sene de direk yerlerini değiştirmeye, belediyemiz ve muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda devam edeceğiz. Yeni yerlere direk dikimi ile ilgili ihaleler devam ediyor. Belediyemizin cadde ve sokakların aydınlatılması ile ilgili talepleri oldu. Yatırım programı dâhilinde bunları gerçekleştireceğiz. Muhtarlarımızın da bu konuda istekleri olursa bizlere iletsinler” dedi. Ayrıca İşletme Müdürü Bayraktar; Alo 186 çağrı merkezi sorununu, ilgili birime ileteceğini söyledi.

Kısa Vadede Sorunlar Çözüme Kavuşacak

Daha sonra Başkan Baltacı Konuşma yaparak: “ BEDAŞ ile ilgili sorunları Genel Müdürlüğe bizzat ilettik. Ama bugün ki toplantıya İşletme Müdürümüzü de davet ederek sorunlarımızı, Genel Müdürlüğe ilk ağızdan anlatmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

Başkan Baltacı mahalle muhtarlarının sorunları tek tek dinleyerek, muhtarlara çözüm yolunda neler yapıldığını anlattı. Başkan Baltacı konuşmasına şöyle devam etti: “ Daha önce mutlak dere koruma bandında kalan yerlerimiz vardı. Bu yüzden mutlak dere koruma bandında kalan yerler için planlama yapamadık. İSKİ mevzuatının değişmesi ile mutlak dere koruma alanlarında planlama çalışmasına başlandı. Biraz zamanımızı alacak ancak kesin tarih veremiyorum. Öncelikli olarak Büyükşehir Belediyesi 1/5000’lik, daha sonrasında ise bizler 1/1000’lik planı yaparak, imar uygulaması yapıldıktan sonra da buralar kısıtlı alandan çıkacak, imar parseli haline gelecek” şeklinde konuştu

Okul İhtiyacı İçin Görüşmeler Sonuçlandı

Toplantıda dile getirilen konuları tek tek cevaplayan Başkan Baltacı, ilçedeki okul ihtiyacı konusuna da değindi. Başkan Baltacı: “ Geçen ay okul ihtiyacı için 2 kere Ankara’ya gittim. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yaptık. Bu iş Valiliğin ve Kaymakamlığın yatırımları olsa da takibi bize düşüyor. Bizim sorunlu olarak gördüğümüz ve buralarda kesin okul olması gerekli dediğimiz yerlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile mutabık kaldık. Acil okul sorununun çözüme kavuşturulması gereken yerler, hepimizin hem fikir olduğu yerler. İlgili makamlarla görüştük. Meslek Lisesi, ilkokul, ortaokul ve iki lise yapımı konusunda en kısa sürede adımlar atılacak” diye ifade etti.

Başkan Baltacı konuşmasının satır başlarında ise; ulaşım sorunun sürekli İETT ile görüşüldüğünü ve sorunlu olan bölgeler için çözüm arayışı içerisinde olduklarını söyledi. Ayrıca, park sorunu ile ilgili her mahalle için yeni dönemde planlama yapıldığının altını çizdi.

Muhtarlar tarafından iletilen sorulara cevap veren Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, konuşmasının sonunda yazılı olarak iletilen istek ve sorunların bir sonraki toplantıda konuşulacağını kaydetti.