Arnavutköy Belediyesi tarafından kış aylarının en eğlenceli merkezi olan buz pisti, Arnavutköy’de açıldı. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği açılışta, İstanbul Hokey takımıda gösteri maçı yaptı.

Arnavutköy Belediyesi’nin gençleri, spora teşvik etmek için her sene organize ettiği buz paten pistini, bu sene de yoğun ilgiyle açtı. 45 gün boyunca Arnavutköy Festival alanında hizmet verecek olan buz paten pisti, daha sonra ise Hadımköy Kapalı Spor Kompleksi’nde kurulacak.



Ücretsiz olarak hizmet verecek buz pisti açılışına; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışta konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Geleneksel hale getirdiğimiz bu eğlenceli sporu, 45 gün boyunca sizlerin hizmetine açtık. Geçtiğimiz yıllarda da faaliyete açtığımız bu keyifli spora ilgi oldukça fazlaydı. Bu sene yoğun bir katılım olacağına inanıyorum. Genç nüfusun ilçemizde fazla olması dolaysıyla, her gün yüzlerce gencimiz burada eğitim alacaktır” dedi.

Başkan Baltacı konuşmasına şöyle devam etti: “ ilçemizde hem Arnavutköy Festival Alanı’nda hem de Hadımköy bölgemizde, buz pisti 45 gün boyunca faaliyet verecek. Uzman eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimlere, tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu: “bugün burada Arnavutköy Belediyemizin özellikle gençlerimize yönelik bir hizmetine sizlerle birlikte, sizlerin; sevincine, coşkusuna ortak olmak için geldim. Türkiye’nin birçok yerinde olmayan hatta İstanbul’un gelişmiş ilçelerinde bile bulunmayan sadece birkaç alış veriş merkezinde mevcut olan buz pisti, belediye başkanımız tarafından sizlerin hizmetine sunuldu” diye belirtti.

Protokol konuşmalarından sonra; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ tarafından Arnavutköy buz pisti vatandaşların hizmetine açıldı.

Açılış törenini ardından İstanbul Buz Hokey takımı seyircilere gösteri maçı yaptı. Gösteri maçının ardından, Milli patenci Bahadır Aydın piste çıktı. Milli patenci Bahadır Aydın’ın yaptığı gösteri, açılışa gelen minkler tarafından heyecanla seyredildi.