Sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratmayı amaçlayan Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür Merkezi, Aile Okulu II Eğitim Programı kapsamında seminerlerine devam ediyor.

Her hafta farklı konularda seminerin verildiği Kadın Kültür Merkezi’nde bu hafta “İslam’da Aile ve Kadın” konulu seminer gerçekleştirildi.

İlahiyatçı Seçkin Doğramacı tarafından gerçekleştirilen seminere, hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Kadın Kültür Merkezi Seminer Salonunda gerçekleştirilen seminerde, İlahiyatçı Seçkin Doğramacı: “Aile toplumun temel yapı taşıdır. Allah-ü Teala aile kurmayı emretmiştir. Canlı olan her şeyin bir eşi vardır” dedi.

Aileyi oluşturabilmek için evlilik müessesine ihtiyaç vardır, neden nikâh şart; bunu anlamak için Kuran-ı Kerim ‘de haram kelimesini anlamak ve bilmek lazım diye belirten İlahiyatçı Doğramacı: “Eğer bir şey haramsa, hürmet edilen bir şeyi korumak içindir. Nikâhsız birlikteliğin haram olması da, hürmet edilesi bir durumdur. Eğer çizdiğimiz istikamet Allah yolunda ve yörüngesinde olursa, Allah bizleri o yola sevk eder” şeklinde konuştu. Doğramacı konuşmasına şöyle devam etti: “Kadın kendini eşini diğer yarısı görmeli, aynı şekilde erkekte. Erkek sabah evini bırakıp gittiği zaman eşinden emin olmalıdır. Evin geçimi sağlamak erkeğindir. Kadın kazancını eve katmak zorunda değildir, katmak isterse de sevap kazanır” diye ifade etti.

Seminer sonunda ise İlahiyatçı Seçkin Doğramacı vatandaşlar tarafından gelen sorular cevaplandırdı.