Arnavutköy Belediyesi, Dünya Okuma Yazma Gününde; ARGEM şubelerinde yer alan ve Kadın Kültür Merkezi’nde bulunan kütüphaneyi vatandaşların hizmetine sundu.

Toplamda 30 bin kitabın bulunduğu kütüphanelerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, ARGEM şubeleri ile Kadın Kültür ve Sanat Merkezine gelerek üye formunu doldurduktan sonra ücretsiz olarak kitapları kullanabilecekler.

Arnavutköy Kadın Kültür Merkezi’nden bayan okuyucular yaralanabilecekken, Hastane ARGEM, Hadımköy Bilgi Evi, Merkez ARGEM, Haraççı ARGEM’den ise tüm vatandaşlar faydalanabilecekler.

Dünya Okuma Yazma Günü Kutlandı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (UNESCO) Okuma yazma öğrenimine katkıda bulunmak, teşvik edici imkânlar sunmak ve dünya devletlerinin ilgisini bu alana çekmek için 8 Eylül’ü “Milletler Arası Okur- Yazarlık Günü” ilan ederek kutlanması sağladı.

Bu kapsamda Arnavutköy Belediyesi’nde okuryazarlıkla ilgili sorunları dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenledi.

Çocukların yoğunlukla katıldığı organizasyona; genç ve yaşlılarda ilgi gösterdi. Ünlü şair ve yazarlarında katıldığı etkinlik, dağıtılan kitapların okunmasıyla devam etti.

Kitap okuma programının sonunda ise; Eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı ve “Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım” kitabının yazarı Erdal Demirkıran, kitaplarını imzaladılar.