Ak Parti Gaziosmanpaşa Kurucu Kadın Kolları Başkanı Zekiye Çapan milletvekili aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. Uzun yıllar aktif siyasetin içerisinde yer alan, bölgede yaptığı siyasi çalışmaların yanı sıra sosyal projelerle gündeme gelen Zekiye Çapan “Hizmet Yarışında Bende Varım” diyerek Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Ak Parti’den Milletvekili aday adaylığını açıklayan Zekiye Çapan, “Ak Parti’de çeşitli kademelerde görev yaptım. Yeni Büyük Türkiye yolunda ilçemize, vatanımıza ve aziz milletimize faydalı olabilmenin bir borç olduğunu düşünerek, bilgi, tecrübe ve deneyimlerimi bu aziz milletin ve İstanbul halkının yararına kullanmak için yola çıktım” dedi.
 

AK Parti’de başarılı çalışmalara imza atan Zekiye Çapan, “Halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla inandığımız yarınlara el ele yürüyeceğiz. Bizler ecdadımıza borcumuzu ödemek, evlatlarımızın emaneti olan yarınları inşa etmek için ‘Yeni Türkiye’, yeni güç için AK Partiliyiz. Çünkü bizler de dünyanın 5’ten büyük olduğunu biliyor ve inanıyoruz.

Kurucu başkanımız, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun çalışma azmi ve gayretleri, dik duruşları, davamıza olan inançları bizlerin yol göstericisi olmaktadır. Onlardan aldığımız ilhamla çalışmalarımız hız kazanmaktadır. Onların ilkeli duruşlarına olan hayranlığımızı, İstanbullular ve Gaziosmanpaşalılar olarak her seçimde artan oy oranlarıyla gösterdik.
” İfadelerini kullandı.

 

ZEKİYE ÇAPAN KİMDİR?

zekiyecapan.egitim

 

1959 Ardahan doğumluyum.

35 yıllık evli ve 3 çocuk annesiyim.

İlköğrenimimi Ardahan’da, lise öğrenimimi ise İstanbul Eyüp Lisesinde bitirdim.

 Lisans öğrenimim olan davranış bilimleri( Psikoloji) bölümünü ise Newport  İnternational University’de (Kadıköy kampüsünde) okudum.

Aile Danışmanlığı Eğitimimi  de İstanbul Fatih Üniversitesi’nde  tamamladım.

  “Sosyal Hizmetler Bölümünde halen devam eden öğrenciliğim ise başörtülü ÖSSsınavlarına girebilme yasağı kaldırıldıktan sonra başlamıştır.(Ülke yönetim sisteminin geçmişte ki olumsuz şartları nedeniyle özellikle  özel üniversitelerde okumak mecburiyetinde kalmışımdır.)  “Çocuk Gelişiminde Oyunun Önemi” konulu lisans bitirme tezimi kitap olarak tamamlama çalışmalarım ise devam etmektedir. Psikoloji bölümü yüksek lisans öğrenciliğim ise halen devam etmektedir.

 

SERTİFİKALI EĞİTİMLERİM ( PSİKOTERAPİ ENSTİTÜSÜ’NDEN)

  • Süper Vizyon Eğitimi(Kocaeli Enstitüsünden)
  • Psikoterapi Eğitimi (Kocaeli Enstitüsünden)
  • Minnesota çok yönlü kişilik envanteri (IMMPI) Eğitimi(İst/Psikolojik Testler Derneğinden)
  • (T.A.T )Tematik Algı Testi(İst/Psikolojik Testler Derneğinden)
  • Çift Terapisi-Aile Terapisi Eğitimi /Cinsel İşlev Bozukluğu Eğitimi(İst/Psikolojik Testler Derneğinden)

          “ ÇOCUKLAR İÇİN UYGULANAN OBJEKTİF TESTLER” den ;

 

       İSTANBUL PSİKOLOJİK TESTLER DERNEĞİ’NDEN

 

  • WISC-R Zeka Testi
  • Metropolitan Okul olgunluğu
  • Denver II  AKDE , Frostik, Benton ve Bender, Gestalt Algı testlerinin, Catell 2A, Kohs küpleri ve Porteus Zeka testlerinin,, Gessel, Peabody Kelime Anlama ve Goodenough Bir İnsan Çiz.  CAT( Çoçuklar için algı testi) Eğitimi

 

BAŞARI BELGELİ KATILIM EĞİTİMLERİ 

-Çocuk Psikolojisi ve Oyun Terapisi.(Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kampüs Merkezi/Bakırköy)

-Psiko drama Yaşantı Grubu (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kampüs Merkezi/Bakırköy)
                    
ÇALIŞMA HAYATIM
 

30 Haziran 1980 yılında Ardahan’ın Göle ilçesi belediyesine  Devlet memuru olarak atandım. 

Başkanlık  Özel Kalemi’nde 1 yıl çalıştıktan sonra,Kurum içi yeterlilik sınavını kazanarak   Yazı İşleri ve Kararlar  Müdürlüğü’nde Başkatip olarak atandım. Bu görevde 6yıl çalıştıktan sonra, ailece gördüğümüz lüzum üzere İstanbul’a taşınma kararı aldık. Gerekli şartlar haiz olunca da, 15 Ekim 1987 tarihinde İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne naklen atandıktan sonra  Zabıt Muamelat Şefliğinde ve Hesap işleri müdürlüğünde çalışmakta iken; 

Aynı kurumda 1994 yılında İşletmeler Müdürlüğü’ne müdür olarak atandım. 28 Şubat süreciyle birliktebaşörtülü çalışmamdan dolayı İç İşleri Bakanlığı’na şikayet edildim. Bu olayın oluşturduğu olumsuz koşulların kuruma ve şahsıma daha fazla zarar vermemesi için, 2000 yılında erken bir yaşta ve birçok hakkımdan mahrum kalarak,  emekli olma kararı aldım.  

 

 SİYASİ HAYATIM 

2001 yılında kurulan Ak Parti’nin 29 mahalle, 5 belde ve 5 köyden ibaret 1.200.000(bir milyon iki yüz bin) nüfusu olan Gaziosmanpaşa ilçesinde 30 kurucudan biri olarak Ana Kademede çalışmaya başladım.

 

Kısa bir süre sonra da Kurucu Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlenerek; atama, 2 kongreyle 10 yılsüreyle Kadın Kolları İlçe Başkanlığı’nı yürüttüm.                21 Eylül 2011 tarihli kongreyle isteğim üzere Kadın Kolları İlçe Başkanlığından ayrıldım. İstanbul İl Teşkilatının 7 Mayıs 2012 tarihli 4. Dönem Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak tekrar aktif teşkilatçılık görevime başlamış oldum.

 

İl Koordinatörü olarak 1yıl Kağıthane2yıl Eyüp ilçelerinde, Eş zamanlı olarak, Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı Komisyonunda da 3yıl Üye olarak görev yaptım, 14 yıllık aktif teşkilatçılığımda; ilçe ve il kongreleri ile büyük genel kurul kongresinde delege olarak görev ifa ettim.  Yine partimizin planladığı eğitimlere de Siyaset Akademisi başta olmak üzere katılmam gereken tüm eğitimlere katıldım.
 

İstanbul İl Teşkilatı’nın 8 Şubat 2015 tarihli kongresinde de Milletvekilliği aday adaylığına başvuru yapabilmek için kendi isteğim üzere ayrılma kararı aldım.Ve İstanbul İl Başkanlığı’na,  2. Bölge Milletvekili aday adayı olarak başvurumu yaptım.
Mesleğimin önemli bir parçasını oluşturduğu için ağırlıkta Kurum ve kuruluşlarla eğitim bazlı çalışmaktayım. (Vakıflar, Dernekler, Milli Eğitim Camiası, Tv. Programı ve Radyo konuşmaları uygun koşullarda da Yerel Gazetelerde yazı yazmak gibi) 

STK ÇALIŞMALARIM 

1987– 2000 yılları arası memurluktan arta kalan zamanlarımda Semerkand,“Türk Edebiyat,  “Büyük Birlik Vakfı” ve Hakyol Vakıflarının özellikle kadınlara yönelik eğitim ve kültür programlarını takip edip katılmaya çalışırdım. Uzun bir süreden beri de Özkevser Vakfı Genel Merkezinde eğitim projeleriyle çalışıp aynı zamanda da Semerkand Vakfı da dahil olmak üzere Öz Kevser Vakfı kadın okuma evlerinde kadınlara yönelik eğitimler