Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zeytinburnu’nda şehrin tarihi siluetini bozduğu eleştirilerine konu olan yapılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Orası turizm bölgesinin dışında olmasına rağmen tarihsel yarımadanın siluetini bozduğu kanaatiyle uyarı yazılarını yazdım” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton Otel’de düzenlenen 28. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Yarışmada birinci gelen İngiliz sanatçı Ross Thomson’a ödülünü Bakan Günay ve Aydın Doğan birlikte verdi.

Törende bir konuşma yapan Bakan Günay, Türkiye’de çok güzel gelişmeler olduğunu ancak daha da güzel şeylerin olması için savaş yerine barışın hakim olması gerektiğini ifade etti.

Bakan Günay, program çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı. Zeytinburnu’nda şehrin tarihi siluetini bozmakla eleştirilen yapılarla ilgili bir soru üzerine Bakan Günay, “Orası turizm bölgesinin dışında. Buna rağmen ben, tarihsel yarımadanın siluetini bozduğu kanaatiyle daha önce yerel yönetimlere yazı yazdım. Sanırım onlar da gerekli girişimlerde bulunacaklardır” dedi.

"İstanbul’un tarihsel siluetini korumak hepimizin görevi" diyen Bakan Günay, “Orası sur tecrit alanının hemen içinde kalıyor. 2006 yılında Ataköy’le ilgili benden önceki dönemde bakanlığın 2.5 emsal bir planı var. Ancak benim dönemimde böyle bir şey söz konusu değil. Benim dönemimde 6 ölçekli bir plan onaylanmadı. Hiçbir biçimde benim dönemimde 1’in üzerinde bir emsale onay vermedim” diye konuştu.

Bakan Günay, “Bazı basın organlarında bize yönelik göndermeler yer alıyor bu konu ile ilgili. Sanırım yerel yönetimler bu konu ile ilgili gerekli dikkati göstereceklerdir. Ben bu konu ile ilgili 3 ayrı uyarı yazısı yazdım” şeklinde konuştu.