AFYONKARAHİSAR Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, termal turizm yatırımlarının her geçen gün arttığını belirterek, bölgede tatilcilerin hem eğlenceli vakit geçireceği hem de her istediklerini bulabileceği bir termal çarşı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Termal turizmin başkenti Afyonkarahisar'da Avrupa standartlarının üstünde bir çarşıyı termal oteller bölgesine kazandırmak istediklerini ifade eden ATTİD Başkanı Acar, "Yeni yapılan ve yapılacak termal otellerle birlikte, hem Türkiye hem Avrupa çapında bir termal çarşı oluşturmak istiyoruz. Çarşı, belediye ya da tüm tesislerin katılımıyla yapılabilir" dedi.

Yapımı planlanan çarşı ne kadar kaliteli olursa misafir sayısının da o oranda artacağını anımsatan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlarda oteller çoğaldıkça iş düşer yanılgısı var. Oysa oteller arttıkça ağırladığımız insan sayısı da artıyor. Biz tatilcileri daha fazla eğlendirecek ve tüm alternatifleri bir arada sunacak imkanlar sağlamalıyız. Bu nedenle birçok alternatifin bulunduğu bir termal çarşıyı beş yıldızlı oteller bölgesine yapacağız."

TERMAL FESTİVAL HAZIRLIĞI

Termal çarşı projesinin yanı sıra termal festival hazırlıklarının da sürdüğünü aktaran ATTİD Başkanı, festivalle hem ölü olarak tabir edilen dönemin canlanacağını hem de Afyonkarahisar'ın tanıtımının yapılacağını kaydetti. Acar, festival kapsamında otellerde indirime gidileceğini belirterek, "Festival kapsamında şehirdeki tüm termaller, fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacak. Tatilciler bir ay boyunca indirimli konaklayacak. Hedefimiz tüm yatakları doldurmak. Eğer 20 bin yatağı bir ay boyunca doldurursak, bu 600 bin geceleme demektir. Bu dönemde 250-300 bin kişinin Afyonkarahisar'da konaklamasını hedefliyoruz" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)