ESKİŞEHİR'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri, yolsuzluk ve rüşvet olaylarına tepki olarak beyaz balon patlattı.

KESK Eskişehir Şubeler Platformu tarafından akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına yaklaşık 50 kişi katıldı. İlk olarak çalınan müzik eşliğinde halay çekildi. Ardından bir kişi ayakkabı kutusu içerisine koyduğu fotokopiyle çoğaltılmış olan kağıt dolarları boynuna astı. Yere de 'Artık yeter. Yolsuzluğa, hırsızlığa, talana son. Hükümet istifa' yazılı pankart konuldu.

KESK Dönem Sözcüsü Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ayhan Güler yaptığı konuşmada, 2014 yılında da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Güler şöyle konuştu: "On bir yıldır iktidarda bulunan AKP ve gizli ortağı Gülen cemaati arasındaki ittifak çatırdadı, etrafa, rüşvet, yolsuzluk, aşırma ve yiyicilik yayıldı.

Ağızlarını her açtıklarında 'Allah, Peygamber, din, iman' sözleri dökülenlerin nasıl da dünya malına tamah ettikleri, nasıl da lüks düşkünü oldukları, nasıl da paraya taptıkları bir bir ortaya dökülüyor. 2013 Haziran ayında İstanbul'da ağacına, parkına, yaşam tarzına sahip çıkan milyonlarca yurttaşımızın katıldığı Gezi Parkı'nda başlayan direniş hızla bütün ülkeye yayıldı ve isyana dönüştü.

2013 yılında 7 gencecik fidanımızı devlet ve çete şiddetiyle yitirdik. Aynı yıl siyasi iktidarın babalı oğullu, halkın parasını nasıl iç ettiklerini de öğrendik. 2014 yılı AKP'den hesap sorma yılı olacak.

2014 yılı eşit, özgür ve demokratik bir geleceğe dair umudu ve mücadeleyi daha da büyütme yılı olacak. Bizler 2014 yılında eşit, özgür, tam bağımsız, laik ve demokratik bir Türkiye için mücadelemizin devam edeceğini buradan ilan ediyoruz."

Basın açıklamasına katılanlar 'Hükümet istifa' şeklinde slogan atıp 'AKP Balonları' dedikleri ellerindeki beyaz balonları patlattı. Grup daha sonra dağıldı.