İSTANBUL’dan tatil için geldikleri memleketleri Giresun’da denizde boğulan 16 yaşındaki Beyzanur ile 12 yaşındaki Oğuzhan Naldemir toprağa verildi. Olay dün Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki halk plajında saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Arkadaşlarıyla denize giren Beyzanur ve Oğuzhan Naldemir akıntının da etkisiyle gözden kayboldu. Yapılan arama çalışmalarının ardından iki kardeşin cesedi bulundu.
Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan bugün alınan iki kardeşin cenazeleri Hisargeriş köyüne getirildi. Merkez Camii'ndeki cenaze törenine Beyzanur ve Oğuzhan Naldemir’in annesi Sadiye, babası Mustafa, kardeşleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreni namazı öncesi basın mensuplarına konuşan baba Mustafa Naldemir, çocuklarını iki gün önce Giresun’a gönderdiğini ifade ederek, "Giresun’u gezmeye geldiler ama göremeden öldüler. Plajlar güvenli olur. İki tane çocuğum gitti. Yarın bir başkası gidecek.

Bu plajlarda önlem alınmalı” dedi. Oğuzhan ve Beyzanur Naldemir, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi. Bu arada Giresun Belediyesi, bugün Karadeniz’deki fırtına nedeniyle boğulma olaylarının önüne geçmek için anons yaparak vatandaşları denize girmemeleri yönünde uyardı. Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri de denize girenlerle plaj işletmelerine uyarılarda bulundu.

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)