Karayollarında Samsun'dan ve Artvin'den doğu ve batıdan Giresun girişine kadar yol tabelalarında Giresun ilinin yer almaması Giresunlulara 'Yeter artık" dedirtti.  Giresunlular Samsun'dan Giresun yönüne kendi yaptıkları tabelayı dikerek ilgili kurumlara ve kişilere mesaj verdi.

Doğudan batıya gelirken de Artvin'den Giresun'a kadar, Rize, Trabzon, Samsun diye il isimleri tabelalarda yeralırken, batıdan doğuya giderken de Samsun'dan Trabzona kadar ise Ordu, Trabzon ismi tabelalarda var. Karayolları tabelasında Giresun sadece komşu il ile aradakilerde yer alıyor. 

Giresun STK'larının sevilen ismi Giresun Sevdalısı, Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün,  yıllardır Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvurular ve siyasetçilere iletilen şikaye
tlere bir türlü cevap alınamaması üzerine kazma küreğini eline alıp yaptırdığı tabelayı Samsun Çarşamba'ya dikti. 

Samsun'dan Giresun'a girişe kadar karayolları tabelasında Giresun ili ile ilgili hiç bir bildirim bulunmuyor. Samsundan sonra Ordu'nun ilçeleri, ardından Ordu, Trabzon yazarak kilometre bilgisi veriliyor. Ancak arada Giresun diye bir ilin varlığı tabelilarda görülmüyor. Giresunlular yıllardır bu konuyu güneme getirdi. Giresun Sivil Toplum Kuruluşları ve Giresunlu vatandaşlar hem ilde, hemde genel müdürlüklere yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadı. Tabu bunun yanı sıra siyasetçilerinde ilgili gibi görülmelerine rağmen bir sonuçalınamadı. Samsun'dan sonra Ordu'yu geçip Giresun(a giriş noktasına kadar yol tabelalarında Giresun'u görmek mümkün değil. 

Bun tepki olarak Abdullah Akgün, içinde bulunduğu Federasyon'u da aşarak sonunda tepkisin tek başına ortaya koydu. Eline kazma kureğini alan Akgün, yine kendi yaptırdığı bir tabelayı aracına koyarak Samsun Çarşamba'ya geçip, müsait gördüğü bir noktaya "Giresun 175 Km" yazan tabelayı dikti. 

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Abdullah Akgün'ün diktiği tabela, Giresunlular arasında büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada paylaşılan kabela tıklama rekoru kırarken, Giresunda siyasetçiler arasında da gündem yarattı. CHP Milletvekili  Bülent Bektaşoğlu, Giresun'u Karadeniz Yolunun 'Hayalet Şehri' olarak tanımlayıp, TBMM Genel Kurulu'nda da dile getirip sıkıntıyı anlatmıştı. Buna rağmen tabelalarda Giresun bir türlü yer almamıştı. Bektaşoğlu, Artvin, Rize, Trabzon Giresun ve Samsun, Ordu Trabzon güzergehında Giresun Girişine kadar tabelada Giresun bulunmamasını Meclis gündemine taşımıştı....