Bu yıl 36. Düzenlenen Uluslararası Giresun Aksu Festivali, Defile yürüyüşü ve halk dansları gösterileri ile devam etti.

Saat 17.00'da Çotanak İlköğretim Okulu önünde başlayan defile yürüyüşü Atatürk Meydan’nda sona erdi. Yürüyüş, güzergahta bulunan vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. Yürüyüşe Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve eşi Müge Aksu’nun yanı sıra belediye başkan yardımcıları, yerli ve yabancı gruplar, Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından yerli ve yabancı gruplar Atapark'a kurulan sahnede danslarını sergilediler. Birbirinden muhteşem danslar Giresun halkına keyif dolu anlar yaşattı.

Buradaki alanda bir konuşma yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu; “Öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anama ve Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Festivalimize değer katan Azerbaycan ekibimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibimiz, Polonya, Litvanya, Amerika, Kardeş şehrimiz Şaki’den gelen Belediye Başkanımız, Japonya Sagae’den gelen Belediye Başkan Yardımcımız ve Tekirdağ Belediyesi ekibimize şükranlarımı sunuyorum. Siz değerli Giresun’lulara da festival yürüyüşüne katıldığınız içinde hepinize teşekkür ederim” dedi.

Etkinliklerimiz Saat 20.30'da Liman sahasında Festival ateşinin yakılması, havai fişek gösterileri ve Haluk Levent Konseri ile devam edecek.

Etkinliklerimiz Mayıs 7'sinin asıl günü olan 20 Mayıs'ta da dolu dolu geçecek.