Merkezi İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Giresun Vakfı yönetim kurulu üyeleri Giresun Medya Platformu ile kahvaltılı toplantıda buluştu.

Toplantıya Giresun Vakfı yönetim kurulu başkanı Ahmet Dokumacı, yönetim kurulu üyeleri Bahattin Şener, Nurettin Ocak ve Fuat Kuş katıldı.

HEMŞEHRİ DERNEKÇİLİĞİ BİTTİ

Ahmet Dokumacı Giresun’un İstanbul’da faaliyet gösteren bazı köy derneklerinin mülklerini aldığını ekonomik olarak iyi durumda olduklarını ancak kendi içlerinde kalıp lobi faaliyeti yürütemediklerini belirtti. Birçok sivil toplum kuruluşunun da ekonomik sorunlarla uğraştığını söyledi. Dokumacı, Giresun sivil toplum örgütlerinin vizyonunun dar olduğunu hemşehri anlayışlı sivil toplum yöneticiliğinin üzerine çıkıp büyük resme bakılamadığını belirtti.

VAKIF BİR LOBİ KURULUŞUDUR
Ahmet Dokumacı, Giresun Vakfı’nın Giresun’da bir Giresun çalıştayı yapmak için çalıştığını, Yeşilgiresun Basketbol takımına forma sponsorluğu yaptığını ve ramazan ayında 5 aileye gıda yardımı yapılacağını belirtti.
Dokumacı Vakfın normal sivil toplum örgütleri ve dernekler gibi görülmemesi gerektiğini belirterek vakıfların lobi faaliyetleri ile ön plana çıkarak Giresunlu bürokrat ve işadamlarının yatırımları konusunda destek olması gerektiğini, Federasyon yapısı gibi etkinliklerin vakıftan beklenmemesi gerektiğini belirtti.

30 YILDIR SORUNLARIMIZ AYNI
Giresun Medya Platformu yönetim kurulu üyesi Yahya İpek, Tirebolu ile ilgili yaptığı projeyi hayata geçiremediklerini belirterek 1984 yılında bu yana dernekçiliğin içinde olduğunu ve 30 yıldır da konuşulan sorunların aynı olduğunu belirtti. İpek, “30 yıldır sivil toplum örgütlerimizde aynı sorunları aynı maddeler başlığı altında konuşuyoruz. Bu sorunlardan bir tanesini bile eleyemedik. Giresun sivil toplum örgütçülüğünün bakış açısını değiştirmesi gerekiyor.” Dedi.

VAKIF NE İŞ YAPIYOR

Toplantıda söz alan Giresun Medya Platformu Başkan Vekili İbrahim Balcıoğlu, “Burada konuştuğumuz konular Giresun’un genel problemleri bu konuları her yerde konuşuyoruz. Sizler bize gazetecilere vakfın faaliyetleri ile ilgili bilgi vermeniz gerekir. Ayrıca Vakfın hedefi ve gelecekteki düşünceleri ile ilgili bilgilendirme yapmanız gerekiyor. Yoksa bildiğimiz sorunları sürekli gündeme taşımanın bir anlamı olmuyor.” dedi.

VAKFIN WEB SİTESİ BİLE AYNI
Giresun Medya Platformu Genel Sekreteri Abdullah Öner Meral “Toplantı çağrısının ardandan vakıfla ilgili araştırmalar yaptım. Vakfın web sitesi güncel değil. Yapılacak faaliyetler ile ilgili bir bilgilendirme yok. Ayrıca Vakfın basın temsilcisi yok. Birileri güzel fülüt çalıyor, birileri güzel bağlama çalıyor, birileri güzel kemençe çalıyor. Lakin Giresun adına bir orkestramız yok. Dernekçiliğimizin durumu maalesef böyle.” dedi

Kahvaltı programına Giresun Medya Platformu yönetim kurulu üyeleri İbrahim Balcıoğlu, Yahya İpek, Abdullah Öner Meral, Aydın Kömürcü, Metin Ruşen, Halil Aydın, Ali Aydın, İHA Özel Haber Dairesi’nden Ahmet Bilge, Televizyon programcıları Yaşar Reis, Erdal Güvendi, Uğur Bilgi ve işadamlarımız Hasan Karakaya ve Karadavut katıldı.

Abdullah Öner MERAL
Giresun Medya Platformu