Yozgat'taki Bilal Şahin Külliyesi'nde her akşam yatsı ve teravih namazından sonra Ramazan ayı gelenekleri yaşatılmaya çalışılıyor.

Külliyede her akşam 100 kişilik iftar veriliyor. Teravih namazının ardından kurulan masalarda çayla birlikte lokum ve biskivü ikram ediliyor. İlahi eşliğinde vatandaşlara zemzem ikramında bulunuluyor. Her gün farklı gruplara verilen iftar yemeğinde dün Kur’an kursu hocaları, bugün de din görevlileri ağırlandı. Yozgat’ta geleneklerin yaşatılması bakımından her gün farklı programların düzenlendiği külliyeye vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı başta olmak üzere belediye başkanı ve ilde görev yapan daire müdürlerinin de katılımı ile güzel bir birliktelik yaşanıyor. Sahura kadar devam eden sohbet ve seslendirilen ilahiler katılımcılara duygusal anlar yaşatıyor.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Bilal Şahin Külliyesi'nde düzenlenen farklı etkinliklerle Ramazan ayının maneviyatına uygun programlar düzenlediğini söyledi. Yazıcı, "Ramazan ayı münasebetiyle ilimizde çok değişik etkinliker oluyor. Bunlardan birisi de Bilal Şahin Külliyesi'ndeki bir ilahi korosu. Hem yurt dışından gelen hocalarımız hem de ilimizdeki görevli hocalarımız seslendirdikleri güzel ilahilerle bu manevi atmosferi yaşamanın ayrı bir güzelliğini ortaya çıkarıyor. Bir Osmanlı geleneği, kültürümüzde özümüzde olan bir geleneğimizi bu şekilde yaşıyoruz. Semazen gösterimi benim ilgimi çektiği kadar halkımızın da büyük beğenisini topladı. Ben bu vesile ile hayırsever işadamımız Bilal Şahin Bey’e böyle güzel farklı etkinlikleri halkımızla buluşturduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Beldiye Başkanı Yusuf Başer, külliyede Ramazan ayı dolayısıyla her gün farklı etkinlikler düzenlendiğini ve halkın da büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Başkan Başer, "Kültürümüzün, örf ve adetlerimizin yaşatılmasına Bilal Şahin bey burada düzenlediği etkinliklerle katkı sağlıyor. Burada her gün teravih namazı sonrası çay ikramı, bisküvi ve lokum ikramı, bunun yanı sıra zemzem ikramının yapılması herkesi memnun ediyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Bilal Şahin de, Ramazan ayında İstanbul gibi büyük şehirlerde bu ayın maneviyatına uygun farklı etkinlikler düzenlendiğini, 11 ayın sultanı Ramazan’ı Yozgat’ta da en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak için her gün farklı programlar düzenlediklerini belirtti. Şahin, "Amacımız dinimize uygun örf ve adetlerimizin yaşatılması, gelecek nesillerimize de bu kültürümüzün ve geleneklerimizin aktarılması için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Külliyemize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor, bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. Burada ikramlarımız oluyor. Vatandaşlarımız teravih namazından sonra masalarda aileleriyle, dostlarıyla birlikte hem muhabbet ediyor, hem de verilen ikramları tadıyorlar. Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle vatandaşlarımız geç saatlere kadar bazen sahura kadar bu güzel atmosferi yaşamaya çalışyor. İnşallah bu mübarek Ramazan ayı boyunca her gün farklı etkinliklerle halkımızla birlikte olacağız" diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise, işadamı Bilal Şahin'e Türk kültürüne, örf ve adetlerine yakışır farklı etkinlikleri halkla buluşturarak yaşatılmasına katkı sağladığı için teşekkür etti. Vatandaşlar da Yozgat'ta ilk defa Ramazan ayında her gün farklı etkinlikler düzenlendiğini belirterek Bilal Şahin’e teşekkür etti. Külliyede Recep Kunduz’un eşliğinde sahne alan semazen ve ilahi gurubu, seslendirdikleri ilahilerle katılımcıların beğenisini kazandı.