TRABZON’un Ak Partili Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç, tarihi surlar önünde bulunan evi için Belediye Meclisi’nden yıkım kararı çıkınca konuyu mahkemeye taşıdı.

Trabzon’da valilik ve belediyenin ortaklaşa yürüttüğü Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, tarihi surların önünü açmak amacıyla Belediye Meclisi tarafından bazı evler için yıkım kararı alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç, kardeşi Edip Sevinç ile ortak hissedar olduğu evin de bu listede yer alması üzerine konuyu Belediye Meclisi’ne taşıyarak itirazda bulundu. Sevinç’in itirazı, Trabzon Belediye Meclisi’nde 7 Haziran’da yapılan ilk oylamada AK Parti ve CHP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi ve evin yıkımı durduruldu. Bu toplantıda Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 AK Partili meclis üyesi evin yıkılması konusunda oy verdi, 6 CHP li, 5 AK Partili ve 1 bağımsız üyenin karşı oyuyla evin yıkımı durduruldu.

BELEDİYE BAŞKANI BİR KEZ DAHA OYLATTI

Belediye Başkanı AK Parti’li Dr. Orhan Fevzi Gümrüküçoğlu, konunun direkt muhatabı olan yardımcısı Necip Sevinç’in oylama sırasında salonda bulunduğu gerekçesiyle çıkan tartışmalar üzerine konuyu geçtiğimiz hafta bir kez daha meclis gündemine aldırdı ve yeniden oya sundu. Necip Sevinç’in salonda bulunmadığı oylamada, yıkım kararına itiraz bu kez 9 CHP’li ve 1 AK Partili meclis üyesinin 10 kabul oyuna karşılık aralarında Belediye Başkanı Gümrüküçoğlu’nun da bulunduğu 15 oyla reddedildi. Böylece Belediye Başkan Yardımcısı’nın evi için yıkım kararı çıktı.

İDARE MAHKEMESİ KARAR VERECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç ve evde hissesi bulunan kardeşi Edip Sevinç, Belediye Meclisi’nin bu kararı üzerine konuyu Trabzon İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Edip Sevinç, mahkemenin vereceği karara saygılı olacaklarını söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç ise, bir süre önce yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: "1988 yılında bu evi Belediye ve KTÜ’den onay alarak yaptık. Şimdi evi geriye çekmemi ve yolu genişletmemi istiyorlar. Bu evi verilen 400 bin lira bedelle yeniden yapmam imkansız. Mahkemeye de giderek hakkımı arayacağım."