Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Ege bölgesi son zamanlarda görmediği kadar yağmuru bugün görecek. İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir ve Bursa'da birkaç saat sonra yağışlar etkili olmaya başlayacak. Yağışların, Edirne ve Tekirdağ'da kuvetli rüzgar ve fırtına şeklinde olması bekleniyor. İstanbul'da da öğle saatlerinde sağanak yağış geçişi bekleniyor" dedi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de Edirne, Çanakkale ve İstanbul için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi.

EDİRNE
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Marmara Bölgesinde devam eden kuvvetli yağışların, Edirne'nin Uzunköprü ilçesi başta olmak üzere Edirne çevrelerinde çok kuvvetli, yerel olarak şiddetli olması beklendiği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli sağanak yağışın, akşam saat 18.00'e kadar etkili olması beklendiği kaydedildi. Şiddetli yağış sırasında, yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım vb. karşı yetkililer ve vatandaşlardan tedbirli olunması istendi.

ÇANAKKALE
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Halen Marmara Bölgesinde devam eden kuvvetli yağışların, Çanakkale'nin Lapseki ve biga ilçelerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İSTANBUL
İstanbul'da da parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR
Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Batı bölgelerde kuzey yönlerden, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz ile zamanla İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDEKİ HAVA SICAKLIKLARI
Ankara: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
İstanbul: 28
İzmir: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Adana: Parçalı ve az bulutlu 33
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 29
Konya: Parçalı ve az bulutlu 34
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 36
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 28
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40