AK Parti'de Aralık başı adaylar tamam AK Parti yerel seçim adayları için Antalya'da eğilim yoklaması yaptı. AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, "Kasım ayı içinde bütün çalışmalar sona erecek. Tahmin ediyorum Aralık ayına girmeden veya Aralık başında adaylar belli olur" dedi. AK Parti Antalya İl Teşkilatı, partinin belediye başkan adaylarını belirleme yöntemlerden biri olarak benimsediği eğilim yoklamasını, Kepez Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. Saat 10.00'da başlayan, 3 binin üzerinde partilinin katıldığı ve 'Kimi belediye başkan adayı olarak görmek istiyorsunuz' sorusunun yer aldığı oylama saat 16.00'da tamamlandı.

ÖN SEÇİM GİBİ

Partinin Antalya'daki eğilim yoklamasına refakat eden AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Önal, parti içi eğilim yoklamalarına her seçim döneminde büyük önem verdiklerini belirterek, "Teşkilat üyelerimizin gerek genel seçimde gerekse yerel seçimde kendisini kimin temsil etmesini istediğini belirten bu yoklama, ön seçim gibi düşünülebilir. Temayül sonuçlarını alınca bunun toplumsal karşılığına bakıyoruz. Çıkan sonuçlar üst kurul tarafından değerlendiriliyor ve üst kurulda yapılan değerlendirme sonucunda aday belirlemeye gidiliyor" diye konuştu.

SONUÇLAR ÜST KURULA SUNULACAK


Partisinin aday belirlemede uyguladığı tüm yöntemlerin seçim kazanma odaklı olduğunu kaydeden Önal, temayülden çıkan sonuçların, sadece AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği bir üst kurula sunulacağını açıkladı. Sandıkların Antalya'da açılıp sayılmayacağının altını çizen Grup Başkan vekili Önal, "Ankara'da özel bir komisyon sonuçları değerlendirip rapor halinde tekrardan Başbakana sunulacak" dedi.

ADAYLAR EN GEÇ ARALIK BAŞINDA BELLİ OLUR

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de temayülün teşkilatlar için önemli bir birliktelik olduğunu söyledi. Temayülün aday belirlemesi noktasında tek kriter olmadığını fakat Başbakan Erdoğan'ın teşkilatların arzu ve isteklerini önemsediğini kaydeden Başkan Köse, "Antalya'da 19 ilçenin teşkilat mensupları ilçelerinde ve Büyükşehirde hangi adayı görmek istediklerini belirtecekler. Herhangi bir yönlendirme olmaması için bütün önlemleri aldık. İnşallah Antalyalıların arzu ettiği adaylar ile tamayülde teşkilatlarımızdan çıkan adaylar örtüşür. En doğru kararı vererek seçime yürürüz" açıklamasında bulundu. İl Başkanı Köse, ayrıca "1 Kasım itibariyle aday adaylığı sona eriyor, Kasım ayı içinde bütün çalışmalar sona erecek. Tahmin ediyorum Aralık ayına girmeden veya Aralık başında adaylar belli olur" şeklinde konuştu.

TEMAYÜLDEN NOTLAR

AK Parti'nin belediye başkan adaylarını belirlemeye yönelik eğilim yoklamasında 19 ilçenin yönetim kurulu, ilçe gençlik kolları ve ilçe kadın kollarından toplam 75 üye oy kullandı. Parti yöneticileriyle birlikte ilçe belediye meclis üyeleri, belediye başkanları da oylamaya katıldı. İlçelerden eğilim yoklamasına katılanlar hem kendi ilçeleri için hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi için oy kullandı. Kepez Arena'da her ilçe için ayrı masa kurulurken, il yönetimi yine ilçe gençlik ve il kadın kolları ile eğilim yoklamasına katıldı. İl yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve oturdukları ilçenin belediye başkanı için oy kullandı.

PUSULALAR AÇIK UÇLU


Eğilim yoklamasında teşkilattan pusulalara isim yazması istendi. Masalarda herhangi bir aday pusulası dağıtılmadı. Oy verme sırasında yönlendirme olmaması için salondan birkaç defa parti yöneticilerinin özgür iradelerini sandığa yansıtmasına yönelik anonslar yapıldı. Pusulalar açık uçlu basılınca, AK Parti'de aday adaylığını açıklayan isimler Kepez Arena etrafında yoğun bir tanıtım çalışmasına girdi. Şu ana kadar iki ismin başvurduğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Suriye Kriz Koordinatör Valisi Veysel Dalmaz taraftarlarınca salonun etrafında tanıtım kartı dağıttı. Dalmaz'ın tanıtım kartının ön yüzünde kamudaki görevini 'vali' olarak vurgulaması dikkat çekti.

TÜREL VE ÇAVUŞOĞLU KATILMADI

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen iki Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu temayül yoklamasına katılmadı. Gökçen Özdoğan Enç ve Hüseyin Samani ise yerel seçimlere yönelik aday tercihlerini sandığa yansıttı.