Adana'nın Kozan ilçesinde kadınların eğitim ve sosyal içerikli etkinliklerine yönelik kadın kültür ve sanat merkezi açılıyor.

Belediye Başkanı Kazım Özgan “Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ilçemizde yaşayan kadınların eğitim ve sosyal içerikli etkinlikleri yapabilecekleri, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, streslerini atabilecekleri, hoş, sıcak bir ortam sağlamak amacıyla kurulmuştur. Tüm il ve ilçelerde olduğu gibi ilçemizde de kadınlara özel mekânların azlığı ve bu tür mekânlara olan ihtiyaç bu projenin çıkış noktası olmuştur. Projemiz 2011 yılı Adana İli Sosyal Destek Programına sunulmuş ve kabul edilmiş olup SODES tarafından 42 bin TL destek ve 8 bin 650 TL belediyemizin eş finansman desteği ile toplam 50 bin 650 TL destek almıştır.” dedi.

Başkan Özgan, “Merkezimiz; ilçemiz Atatürk Parkında bulunan 108 metrekare kapalı alan ve 500 metrekare açık alana sahip belediyemize ait binaya yapılmıştır. Merkezimizde; toplantı salonu, okuma köşesi, bilgisayar köşesi, açık alanda çocuk oyun alanı, tenis kortu, açık hava tiyatrosu bölümleri vardır. Yapılan çalışmalar kadınların bireysellikten toplumsallığa geçiş sürecinde ve demokratik bir toplumun oluşumunda bir basamak oluşturmaktadır. Merkezimiz tüm kadınlara ve çocuklara açık olup, sosyal kaynaşma, dayanışma ve kadınlar arasında fırsat eşitliği sağlamaktadır.” diye konuştu.