Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapımını tamamlanan Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi , yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçiyor. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olan okul Bursa’da eğitim alanında elde ettiği başarılarla büyük takdir toplayan Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet verecek.
6 bin metrekare kapalı alanı, 19 derslik, 3 fen bilimleri laboratuvarı, toplantı salonları, spor salonu ve öğrenci yurdu ile ilçenin eğitim kalitesine değer katmayı hedefleyen Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri, ilk yılında toplam 6 şube açarak, 120 öğrenci ile eğitime başlamayı planlıyor.

Yeni okulun tanıtımı için ERA Eğlence ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, toplantıda yaptığı konuşmada kurumun 1982 yılında Bursa’da eğitim hayatına 'merhaba' dediğini hatırlattı.

30 yıllık bir maziyi geride bıraktıklarını belirten Ali Dilitatlı şunları söyledi: “Eğitim kurumlarının yıllar geçtikçe artan tecrübesi Nilüfer Eğitim Kurumları ile hayat buldu. 30 yıl boyunca 4 binin üzerinde mezun verdik. 4 bin mezunumuz birçok sektörde ülkemize hizmet ediyor. 30 yılın sonunda Nilüfer Eğitim Kurumları, şu anda 9 şubeye ulaştı. 9 şubede yaklaşık 4 bin 700 öğrenci ile eğitim öğretimine devam ediyor.”

İnegöl’den övgü dolu sözlerle bahseden Dilitatlı şöyle devam etti: “İnegöl bizim için önemli bir yer. Şu anda ülkemizde parlayan bir yıldız. Sanayi ve ticaretteki zenginliğini görüyoruz. Bir eğitim kurumu olarak İnegöl’de bir lise açmadan edemedik. İnegöl’de öğrencilerin ders durumlarının iyi olduğunu ama lise hayatına geldiklerinde bir özel lise olarak alternatiflerinin olmadığını gördük. İnegöl’e açtığımız okula 30 yıllık tecrübeyi taşıyoruz. 30 yıllık tecrübemizi İnegöl’de de sunmak istiyoruz.”

Yaklaşık 20 yıldır İnegöl’de faaliyet gösteren kurum olarak yeni bir eğitim yuvası ile huzura çıkmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını vurgulayan Nilüfer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Azmettin Gündüz ise şu bilgileri verdi: “İnegöl Nilüfer Eğitim Kurumları olarak ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir!’ sözünden güç alarak eğitim alanında yeni adımlar atmaya devam ediyoruz. En büyük muallimden aldığımız düsturla; ya öğreten, ya öğrenen yâda ilim ehlinin yardımcısı olanlardan olmaya çalışıyoruz. Eğitimin ve ilmin karşısında durmayı ise insanımıza yapılan en büyük kötülük olarak görüyoruz. Biliyoruz ki gençliğimiz, geleceğimiz; geleceğimiz ise gençliğimizdir. Bu nedenle gençlerimizin eğitimini önemsiyor, onlara daha iyi eğitim yuvaları hazırlamak için elimizden gelen tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz.”