Edirne Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) işadamlarına yönelik iftar yemeği verdi.
Metro Tesislerinde verilen iftara Edirne Valisi Gökhan Sözer, Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, daire müdürleri ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Dua ile başlayan iftar yemeği yine dua ile tamamlandı. Dernek Başkanı İbrahim İplikçioğlu, iftar yemeğinin ardından derneğin faaliyeti ile ilgili bilgi vermeyi düşündüğünü ancak terör saldırısı sonucu askerlerimizin şehit olması nedeniyle bundan vazgeçtiğini söyledi. Türkiye’nin ilerleme kaydettiği her dönemde böyle olayların yaşandığına dikkat çeken İplikçioğlu, iş dünyası olarak bu konuda atacakları her adımda hükümetin arkasında olduğunu söyledi.
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, bütün güzel sıfatların üzerine yakışacağı bir ayı birlikte yaşadıklarını kaydetti. Müezzinoğlu, Ramazan ayında böyle bir iftar sofrasını organize ederek sosyal dayanışma ve kaynaşmanın güzel bir örneğine vesile olan Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği’ne teşekkür etti.
Bu yıl ki, Ramazan’da paylaşma duygusunu ön plana çıkartmak gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, Somali ve Güney Afrika’da son üç ay içerisinde 5 yaşın altında 30 bin çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini kaydetti.
Bu ayıbın insanlık alemine yettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, yıllarca bölgeyi sömürenlerin ve o insanların bu hale gelmesinin alt yapısını oluşturanların yaşanan manzarayı görmemeyi inatla ve ısrarla sürdürdüklerini dile getirdi.
Müezzinoğlu, Somali’de yüz binlerce insanın yaşamanın kendileri için önemli olduğunu açıklayarak Türk milleti olarak dünyaya örnek olacak yardımlar yaptığını belirtti.
Müezzinoğlu, 74 milyonluk Türk halkının yapacağı katkılarla Somali, Afrika’da farklı bir yaşam sevincini yaşacağını sözlerine ekledi.