Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde 2010 yılından beri yürütülmekte olan Daha Fazla Gözyaşı Olmasın (No More Tears) isimli AB Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Yetişkinlerin Eğitimi projesinin Romanya'nın Craiova şehrindeki çalışma ziyareti tamamlandı.

Projede; İspanya, Avusturya ve Romanya’daki eğitim kurumlarının ortaklığıyla, okullardaki şiddetin türleri, sebepleri ve şiddeti önlemeye yönelik aile boyutunda alınması gereken tedbirler araştırıldı. Ulaşılan çözüm önerileri doğrultusunda yerelde öğrenci velilerine; aile eğitimleri, bilgilendirme seminerleri ve anket çalışmaları yapıldı.

2010 yılında başlayan projede birincisi Adana’da ikincisi Viyana/Avusturya’da ve üçüncüsü Lugo/İspanya’da olmak üzere 3 çalışma ziyareti gerçekleştirilmişti.

Son olarak 18–23 Mart tarihleri arasında Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce ve Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Yalçın Yavuz Bellikli beraberinde toplam 6 kişilik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin katılımıyla Romanya’nın Craiova şehrindeki Liceul Teoretic Tudor Arghezi eğitim kurumunun ev sahipliğinde projenin 4. çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Bu ziyarette projede şimdiye kadar yapılan çalışmalar paylaşıldı ve gelecekte yapılması gerekenler planlandı. Önümüzdeki Haziran ayında tüm ortak kurum temsilcilerinin katılımıyla projenin kapanış toplantısının Adana’da yapılması kararlaştırıldı.