Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından Ankara’nın Akyurt ilçesinde düzenlenen köpek ırkı yarışmasına kangal köpekleri damgasını vurdu. Yaklaşık 200 köpeğin çeşitli kategorilerde değerlendirildiği organizasyonda yarışmaya katılan 58 kangal köpeği büyük ilgi gördü.

    Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenledikleri yarışmalarla Türk köpek ırkını dünyaya tanıtmayı hedefleyen Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) Ankara’daki ilk organizasyonunu Akyurt’ta yaptı. Köpek severler tarafından büyük ilgi gören köpek ırkları yarışmasına 7 kategoride yaklaşık 200 köpek katıldı. Kullanım amaçlarına göre değerlendirilen köpekler jüriye zor anlar yaşattı. Özellikle tescilli tek Türk ırkı olan Kangal köpekleri hayvan severlerden büyük ilgi gördü. Köpekler podyuma çıkmadan önce son hazırlıkları yapılırken rakiplerini kıskanan bazı köpekler sahipleri tarafından zor sakinleştirildi.

    Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, KIF’ın organizasyonu ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Biliyorsunuz Türkiye’nin çeşitli yerlerinde köpekler boğuşturuluyor, yasal olmayan faaliyetler yapılıyor. Biz burada yasal olan bir faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bu kadar hayvan severin bir arada olması da önemli. Ben hiç hayatımda görmediğim köpek çeşitlerini burada gördüm. Önümüzdeki yıllar içerisinde de bu organizasyonu daha da geliştirerek yapılması için elimizden gelen her türlü imkanı kullanacağız.”

    Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Ümit Özkanal, Ankara’da ilk kez ırk standardı yarışması düzenlendiğini söyledi. Özkanal, “Yarışmaya yaklaşık 200 köpek katıldı. 58 köpekle katılımcıların en çok olduğu alan kangal çoban köpeği oldu. Bilindiği üzere kangal çoban köpeği ulusal gururumuz olan bir ırk. Çalışmaları biten tek ırk sadece kangal olduğu için bugün yarışmalara katılabiliyor.” dedi.

    Yarışma sonucunda dereceye giren köpeklere madalya, sahiplerine ise kupa takdim edildi.