Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında, Akşehir Kültür Sağlık Eğitim Vakfı(AKSEV), kente özgü 27 çeşit yemek ve içeceği düzenlediği programla tanıttı.

Konya’nın Akşehir ilçesinde artık bir gelenek haline gelen ve bu yıl 53. düzenlenen Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında ilçenin yöresel yemekleri tanıtıldı. Piyazlı Patlıcan, para para, zülbiye, peynir baklavası, mercimekli bükme, reçelli kurabiye, köpük helva, oklava çekmesi, yaprak sarması, gibi patatesli pide, sazan balığı tahinli ekmek gelen konuklara ikram edildi. AKSEV’in organizatörlüğünde düzenlenen tanıtım yemeğine, Konya İl Jandarma Komutanı Ercan Yaşin, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Eski İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Murat Kızıltan, Emniyet Müdürü Ata Akman, Aksev Yönetim kurulu Üyesi İdris Doğan, yönetim kurulu üyeleri, Dsp İlçe Başkanı Pakize Güleray katıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, AKSEV'in kent için önemli projelere imza attığını, herkesin bu vakfa destek olması gerektiğini söyledi. "Bugün burada yapılanların yıllar öncesi yapılması gereken bir olay olduğunu belirterek, Akşehir’in damak tadını, kültürünü, yemeğini kayıt altına almak güzel bir olay. Belediye olarak Akşehir ürünleri hakkında çalışma yaptık. Bazı ürünleri tescil ettirdik, bazıları tescil edilmeyi bekliyor. Akşehir kendi değerlerine sahip çıkmalı, bu vakfa güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.