Adana’da kurulduğu 1998 yılından bu güne kadına yönelik şiddetle mücadele eden Adana Kadın Danışma Merkezi ve Sığınmaevi (AKDAM) Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurulunda Münire Dağ ve ekibi güven tazeledi. Yönetim Kurulunda Çiğdem Akça Başkan yardımcılığını, Av. Muhal İkikardeş sekreterliği, Sevgi Bozkır saymanlığı, Av. Özlem Kara da yönetim kurulu üyeliğini üstlendi.

2004’ten bu yana beri Adana Kadın Danışma-Dayanışma Merkezi’ni gönüllü olarak işleterek saha-anket çalışmaları, toplum ve halk eğitim merkezlerinde ‘toplumsal cinsiyet ve farkındalık’ eğitimleri, ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ kampanyaları, hukuksal ve psikolojik bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenleyerek binlerce kadına ulaşan AKDAM Derneği Yönetimi haklı gururu yaşıyor.

AKDAM Derneği Başkanı Münire Dağ, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinin finansal katkısıyla Kadın Danışma Merkezini yürüten, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile protokollü olarak sığınma evlerindeki kadınlara psikolojik ve hukuksal destek sağlayan, Adana Barosu ve Emniyet Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olan, öldürülen kadınların davalarında taraf olmak için mücadele eden derneğin, Adana’daki kadınlara yol göstermeye, onları şiddetten korumak için mücadeleye daha da güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Dernek üyeleriyle en kısa zamanda bir sosyal aktivite planladıklarını dile getiren Dağ “Birlik ve beraberlik içinde tüm üyelerimizle, haftanın beş günü açık olan Kadın Danışma Merkezi’mizde tüm Adanalı ve dışarıdan gelen kadınlara gönüllü yardıma devam ediyoruz” dedi.