Sultangazi Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde kurduğu Kültür Çadırı’nda birbirinden farklı etkinliklerle Ramazan ayının heyecanını yaşatmayı sürdürüyor. Kur’an tilaveti, sohbet, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletilerine katılan Sultangazililer, Ramazan ayının manevi iklimine ortak oluyor. Ömer Karaoğlu, Mustafa Karataş, ve İkbal Gürpınar gibi tanınmış isimlerin konuk olduğu etkinlik çadırı hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı.

Sultangazi Belediyesi, Ramazan’ın ruhuna yakışır etkinlikleri Sultangazililerle buluşturmaya devam ediyor. Atatürk Bulvarı üzerindeki alanda kurulan Kültür Çadırı’nda düzenlenen geleneksel ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile sohbetlere katılan Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak oluyor.

Sultangazi etkinlik çadırı ve Ramazan Arastası hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Binlerce kişi Ramazan etkinlik alanını ziyaret ederek, Ramazan’ın coşkusunu paylaştı.

Her akşam geleneksel ramazan gösterileriyle başlayan etkinliklerde; Ömer Karaoğlu ve Yusuf Karagöz ezgileriyle e, İkbal Gürpınar ise şiirleriyle Sultangazililere unutulmaz Ramazan akşamları yaşattı. İlahiyatçı- Yazar Mustafa Karataş ise Peygamber Efendimiz’in hayatı ve Ramazan ayının önemi hakkında bilgiler verdi.

Etkinliklere katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygularının pekiştiğine dikkat çekti. Başkan Altunay, “Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının yaşandığı, manevi hislerin en üst seviyeye çıktığı mübarek bir aydır. Ramazan berekettir ve bu bereketi hep birlikte mahalle ve çadır iftarlarımızda paylaşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.