Sultangazi Belediyesi, mahalle aralarında kurulan pazarların beraberinde getirdiği çevre; görüntü ve ses kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir pazar ve hizmet tesisi konseptini ortaya koyduğu “Sultançiftliği Hizmet Tesisleri” görkemli bir törenle açıldı. Hayata geçirilen proje ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırılırken, mahallelerin fiziki mekan ihtiyaçlarına da cevap verilmesi amaçlandı.

Sultançiftliği Hizmet Tesisleri’nin açılış törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, İstanbul Milletvekilleri İbrahim Yiğit ve Hüseyin Bürge, Sultangazi kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, İstanbul Eski Milletvekili Recep Koral, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ALTUNAY: “14 YILDIZLI TESİS”

Törende açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, içerisinde 14 ayrı fonksiyonu barındıran Mahalle Hizmet Tesislerinin açılışını yapmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Mahalle halkının tüm ihtiyaçlarına cevap veren nitelikte bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Altunay, “Hizmet tesisleri ile sadece Pazar alanlarını oluşturmakla kalmadık; halkımızın ihtiyacı olan fiziki mekanları da bir arada sunuyoruz. 7 yıldızlı olarak yola çıktığımız Sultançiftliği Hizmet Tesisleri tam 14 yıldızlı bir tesis konumuna getirdik” dedi.

Tesisin afet zamanlarında toplanma yeri olarak da kullanılacağına dikkat çeken Başkan Altunay “Afet zamanlarında helikopterlerin ulaşabileceği şekilde yapılandırdığımız tesis aynı zamanda bir sığınma yeri olarak hizmet verecek. Pazar alanlarını ise Kurban bayramları zamanında kurban kesim yeri olarak değerlendirebileceksiniz” ifadelerini kullandı. Başkan Altunay, “Önümüzdeki ay İsmetpaşa Hizmet Tesisleri'ni, hemen arkasından ise 50. Yıl Hizmet Tesislerini hizmete açacağız. 500 bin nüfusuyla sokaklarında Pazar alanı kurulmayan tek ilçe olma özelliğini kazanacağız. Pazarcı esnafımız kışın soğuğundan yazın sıcağından bunalmadan halka en güzel hizmeti verecek” .

BAKANI MÜEZZİNOĞLU: “İLÇEYE ÇOK HİZMETLER KAZANDIRILDI”

Programda konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılışta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Başkan Altunay ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

“Sultangazi böyle bir başkana sahip olduğu için çok şanslı” diye konuşan Müezzinoğlu, “ Başkan Altunay, gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Gerçekten ilçeye değer katan çok hizmetler kazandırdı. Kendisini ve ekibini kutluyorum” dedi.

Tesisin sağlık açısından da halka hizmet taşıyan fonksiyonlarının olduğuna değinen Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil ve afet toplanma yeri de olan tesis çok amaçlı yapısıyla halkın ihtiyaçlarına cevap veriyor. Engellisiyle, yaşlısıyla, genciyle kadınıyla her kesimden insanın kendine yer bulacağı güzel bir hizmeti sizlere sunmanın mutluluğundayız. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla sizlere daha güzel hizmetler getirmeyi hep birlikte sürdüreceğiz.”


BAKAN BAĞIŞ: “YEDİ YEDİLİK BİR HİZMETİN AÇILIŞINI YAPIYORUZ”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da yaptığı konuşmasında “Sizlere dört dörtlük değil; yedi yedilik bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Her türlü ihtiyacınıza cevap verecek anlamlı bir açılış gerçekleştiriyoruz” dedi.


Belediyecilik hizmetlerinin günümüzdeki yapısını değerlendiren Bakan Bağış, “Belediyecilik adına geçmişle bugünü kıyasladığımızda çamurdan geçilmeyen yolları ve susuzlukla baş etmeye çalışan berberleri hepimiz hatırlarız. O günlerden bugünlere birçok güzellikleri getirdik. İstanbul’un 7 tepesini birbirine bağlayan tüneller yapıldı. Üçüncü köprü ve üçüncü havaalanı yapılıyor. Bunların hepsi devletin tasarruflarıyla sizlerin hizmetine sunuluyor. Biz milletin kaynaklarını kimseye yedirtmeyiz” ifadelerini kullandı.

Anayasa Komiyonu Başkanı Burhan Kuzu konuşmasında Sultangazi’nin hızlı bir değişim içinde olduğunu belirterek Sultangazi’nin Başkan Altunay’dan dolayı çok şanslı olduğunu söyledi. Kuzu, “12 senedir bu bölgenin milletvekiliyim ve bölgenin sorunlarını iyi biliyorum. Buralar çamurdan geçilmiyordu; elektrik tellerinin hali ortadaydı. Şimdiyse parklarıyla, yeşil alanlarıyla ve Pazar alanlarına içine alan hizmet tesisleriyle çok güzel bir ilçeyi görüyoruz. Başkan Altunay’ın çalışmalarını tebrik ediyorum” dedi.

İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit de konuşmasında yerel yönetimlerin gayretli çalışmalarından dolayı kutlamak gerektiğini söyledi. Parkları ve yeşil alanlarıyla Sultangazi’nin güzelleştiğine dikkatleri çeken Yiğit, “Genç, yaşlı kadın demeden her kesimin düşünüldüğü bu hizmet tesisiyle de Sultangazi değişimini sürdürüyor. Her zaman hizmetin en iyisini sizlere sunmanın gayretinde olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra vatandaşlarla beraber hizmet tesisini gezdi.

SULTANÇİFTLİĞİ HİZMET TESİSLERİ

Sultançiftliği Hizmet Tesisleri 10 bin 500 metrekare inşaat alanı ve 3 bin 680 metrekare peyzaj alanından oluşuyor. Sultançiftliği Hizmet Tesisleri’nde; pazar alanı, otopark, aile sağlığı merkezi, İSMEK, bilgi evi, hanımlar merkezi, gençlik merkezi, çok amaçlı salon, PttBank, 112 Acil Sağlık Müdahale Merkezi, kafeterya, yeşil alan yer alıyor. Tüm mahallenin fiziki mekan ihtiyaçlarını karşılayan tesis; afet zamanlarında toplanma yeri, pazar alanları ise Kurban bayramları zamanında kurban kesim yeri olarak da hizmet verecek.