Sultangazi Belediyesi'nin desteği ile ilçedeki eğitim kurumları “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında yaşam  merkezine dönüştü.  Proje kapsamında okul alanlarında doğa yaşam bahçeleri oluşturulurken,  Orhangazi İlkokulu'nun bahçesinde yetişen sebzelerin hasadını Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Uyum Programı”na tabi tutulan 1. sınıf öğrencileri ile birlikte yaptı.

Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tema Vakfı, Merter Platformu ile NT Mağazacılık işbirliğinde yürütülen “Okullar Hayat Olsun” projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje ile okul alanlarında doğa yaşam bahçeleri oluşturulurken, okulların kapısı hafta sonu ve tatillerde öğrenciler başta olmak üzere tüm velilere çeşitli kültürel ve eğitim etkinlikleri için açık tutuluyor.

Proje kapsamında Orhangazi İlkokulu bahçesinde oluşturulan doğa bahçesinde, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay incelemelerde bulundu.  “Uyum Programı”na tabi tutulan 1. sınıf öğrencileri ile birlikte doğa bahçesini gezen Başkan Altunay, domates, fasulye, biber ve çilekleri birlikte topladı.

Başkan Altunay,  “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında ilçedeki tüm okullarda düzenlemeler yapıldığını söyledi. 

Başkan Altunay,  "İlçemizdeki okullarımızı her yönüyle yaşam alanına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Okullarımızın bahçelerini yeşillendirdik; ağaç ve meyveler dikerek güzelleştirdik. Kütüphane ve dinlenme salonlarıyla da hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz için fonksiyonlu bir alan oluşturduk” diye konuştu.