Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen izci kampı devam ediyor. Mimar Sinan Kent Ormanı’nda doğal hayat koşullarının sağlandığı “Sultangazi Belediyesi İzci Kampı”nda öğrenciler, sportif faaliyetler ve oyunlarla heyecan dolu bir serüven yaşıyor. Okullar açılıncaya kadar sürecek olan İzci Kampı’na toplam 1.500 öğrenci katılacak.

Sultangazi Belediyesi İzci Kampı, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Mimar Sinan Kent Ormanı’nın temiz havasında birer hafta arayla ağırlanan öğrenciler, sportif faaliyetler ve oyunlarla farklı bir deneyim yaşıyor.

10-16 yaş grubundaki öğrencilerin ücretsiz olarak katıldıkları İzci Kampı’nda, beşer günlük eğitimler veriliyor. Öğrencilere doğal hayatta yaşam koşullarının sağlandığı kampta, okçuluk, dağ bisikleti, ip düzenekleri, oryanting, paintball, canlı langırt, bilyeli araba, tırmanma duvarı, kasa yığmaca, hike, tahta bacak, trekking, mayın tarlası ve hazine avı gibi oyunlar ve sportif eğitimler veriliyor.

150 kişilik gruplar halinde verilen eğitimlerde bu yıl da 1.500 öğrenci izciliğe ilk adımını atıyor. İzci Kampı bitiminde yakılan veda ateşi etrafında toplanan izciler, aileleriyle edindikleri deneyimleri paylaşıyor. Tiyatro oyunlarından müzik dinletilerine birçok etkinlikle ailelerinin karşısına geçen izciler; maharetlerini sergiliyor.

Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunan İzci Kampı, okulların açılacağı 14 Eylül tarihine kadar devam edecek.