Sultangazi belediye başkanlığı, kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldığı Cumhuriyet mahalle sakinlerini, özellikle de sitede oturanları çok öfkelendirdi.

                Mahallenin çoğunluğunu oluşturan sitelerde oturanlar, belediyenin haksız,acımasız tutumuna isyan etti. Hatta binalara boy boy afiş asan mahalleliler “sesimizi duy başbakanım” afişlerine her gün bir yenisini asmaya devam ediyor.

Yazarımız Mehmet Toprak’a sitelerde oturan ve eylemin öncülerinden eski Muhtar Nihat Korkmaz şu açıklamalarda bulundu. “Bizler yıllardır burada oturuyor, burada yaşıyoruz. Sultangazi belediye başkanı Cahit Altunay göreve gelir gelmez ilçenin en gözde mahallesi Cumhuriyet mahallemize düşmanca bir tutum içerisine girdi. Sultangazi’de hiçbir mahallede dönüşüm uygulaması yok. Mahallemizin seçilmesi, özellikle de sitelerin seçilmesinin arkasında rant var. Çünkü burası ilçenin en değerli yerleri, bu uygulama yasal değil, bu uygulamada ısrar AK-Parti’ye oy kaybettirir. Beklentimiz bu adil olmayan uygulamadan vazgeçilmesi. Ankara’ya kadar yürüyeceğiz. Heyetler halinde ve ferdi AK-Parti ilçe teşkilatına, belediye yetkililerine sorunlarımızı götürdük. Çevre ve Şehircilik Bakanı böyle istiyor diyorlar. Biz inanmıyoruz. Bakanımızdan açıklama bekliyoruz. Sayın Başbakanımız sesimizi duysun. Başbakanımız bu haksızlığa izin vermeyecektir.” Dedi. Mehmet TOPRAK