Sultangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Engelsiz Eğitim Merkezi” projesinde eğitim alan öğrencilere düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.  50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger, Av.Hacı Orhan, Nurgün Güngören, Halil Sayın ile AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mamur, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, engelli ve aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, belediye olarak engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyledi. 371 öğrencinin Engelsiz Eğitim Merkezi’nden eğitim aldığının bilgisini veren Başkan Yardımcısı Dülger, “Kurslar sonunda 180 engelli öğrencimiz sertifika almaya hak kazandı. Bazı öğrencilerimiz birden fazla branşta eğitim alarak meziyetlerini geliştirdi” dedi.

Sultangazi Belediyesi’nin imkanlarının yanı sıra diğer kurumlardan da destek alarak sosyal projeler yürüttüklerine de dikkat çeken Dülger, engellileri sosyal hayatın içine almak amacıyla yaptıkları çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Programda daha sonra Engelsiz Eğitim Merkezi öğrencilerinden Saime Özinal, şarkılar seslendirdi. Protokol üyeleri ise eğitim merkezinde görev yapan öğretmenlere teşekkür belgesi takdim ederken öğrencilere de sertifikaları dağıtıldı. 

ENGELSİZ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” kapsamında mali destek alan projede temel bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli muhasebe, kadın giysileri kalıp hazırlama, tiyatro, resim guarj boyama tekniği ve bağlama branşlarında eğitimler verildi.

Cebeci Mahallesi’nde hizmet veren eğitim merkezinde ortopedik, konuşma, işitme, görme, zihinsel ve diğer engelli gruplarından toplam 371 kişi Temel, Mesleki ve Sanatsal eğitimler aldı. Projenin ortaklarından Medipol Üniversitesi ile iştirakçiler İstanbul İl Özel İdaresi ve Sultangazi Halk Eğitim Merkezi projenin hazırlık aşamasından sunumuna kadar tüm süreçlerine katkı sundu. Proje kapsamında 206 öğrenci ve ailesine de psikolojik danışmanlık hizmeti verildi.