Sultangazi Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor.

 

Eğitim seminerleri kapsamında İletişim Uzmanı Ümit Hakan Bozkurt, “İş verimliliğinin arttırılması ve motivasyon” ile “Ekip Oluşturma ve Ekip Ruhu” konularında çalışanları bilgilendirdi.  

 

Seminerde insan ilişkileri, iletişimde empatinin önemi, iş verimliliğini arttıran unsurlar, ekip olmanın sağladıkları üzerinde ayrıntılı bilgiler verildi.

 

İş hayatında sorumluluk almanın önemli olduğuna vurgu yapan Bozkurt, “Sorumsuzsan sorumlusundur. Her işinizde sorumlu davranarak yaklaşmalısınız. İşinizde insanları dinlemeyi ve empati kurmayı unutmayın. Hiçbir zaman işinizi kişiselleştirmeyin. Kurumsal bir kimliğiniz olduğunu unutmayın” dedi.

 

İş hayatındaki ilişkileri oyuna benzeten Bozkurt, “İş hayatındaki ilişkiler bir ilmi siyasettir. İş yerinde istemediğiniz insanları da anlamaya gayret edin. Empati kurarak; ben değil; biz duygusunu işlemeye çalışın. Ekip olarak birlikte bir amaç için çalıştığınızı hatırlayın” şeklinde konuştu.  İnsanlarla iyi geçinmenin sıfır sermaye ile mümkün olduğunu kaydeden Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İnsanlara bir 'merhaba' demeyi esirgemeyin. Maliyeti sıfır sermayedir. Bir insandan özür dilemenin her zaman en büyük erdemlilik olduğunu unutmayın. İnsanlar hakkında düşüncelerinizi pozitif duruma getirmeye çalışın. Tepki veremediğiniz insanları yazarak negatif enerjisinden uzaklaşabilirsiniz. Her zaman iyi ve olumlu düşünerek uyumaya gayret edin.”

 

Sultangazi Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerler periyodik aralıklarla sürdürülüyor.