Sultangazi Belediyesi, ilçedeki eğitimcilere yönelik “Geri dönüşüm ve atıklar” konulu seminer düzenledi. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminer programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger ile Mustafa Birinci, okul müdürleri ve ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

 

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitimciler aracılığıyla öğrencilerin ve ailelerinin çevre duyarlılığı konusunda bilinçlendirilmesi için seminerler düzenlediklerini söyledi.  Çevre gönüllülerini bir araya getirdiklerini kaydeden Başkan Altunay, “Şimdiye kadar ilçemizde bulunan 34 okulda  50 binin üzerinde öğrencimize eğitimler verdik. Çevre gönüllüsü öğretmenlerimizle de daha çok kişiye ulaşarak çevreyi koruma bilincini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Çevreyi korumak amacıyla geri dönüşüm atıklarının toplanması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Altunay şunları söyledi:

 

“Okullarda  cam, plastik ve metal geri dönüşüm kutuları, konteynırlar bulunduruyoruz. Atık yağlar için bazı muhtarlıklarımızda geri dönüşüm kutuları yer alıyor. Ayrıca geri dönüşüm firmaları aracılığıyla evlerden de atıkları topluyoruz.  Çocuklarımızla tonlarca mavi kapağı kumbaraya doldurduk. Mavi kapaklarla tekerlekli sandalyeler dağıttık. Geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen gelirle 100 bin öğrencimize defterlerini ücretsiz dağıttık. Amacımız geri dönüşümden elde edeceğimiz gelirlerle temizlik hizmetlerini ücretsiz karşılayacağımız bir noktaya gelmek.”

 

Seminer programında Sultangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Gül Edil, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Çevre Mühendisi Deniz Bayraktar, Türkiye Çevre Koruma Vakfı’ndan Uzman Serap Taşdemir ve İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Peyzaj Mimarı Suna Gürler Dedeoğlu tarafından bitkisel yağlar, geri dönüşüm atıkları, elektronik atıklar ve piller hakkında bilgiler verildi.

 

Seminer sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.