Dostlar Divanı; iş, sanat, siyaset, eğitim ve bürokrasi alanında hizmet veren önemli şahsiyetleri buluşturmaya devam ediyor. Her ay farklı bir ilçede gerçekleştiren Dostlar Divanı’nın, Ekim  ayı toplantısı gazeteci Sami Özey’in koordinatörlüğünde Sultançiftliği Hizmet Tesisleri'nde yapıldı.

 Toplantıya AK Parti MKYK üyesi Dr. Ömer Bolat, Merkez Valileri Selman Yenigün ile Selim Cebiroğlu, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Prof. Dr. Mustafa Karataş, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ve çok sayıda davetli katıldı.

 Samimi bir ortamda başlayıp devam eden toplantıda  konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu şehirde herkesi kendisine bağlayan birçok sebep var.  Ve her şeyden önce bu tarihi derinliği olan güzide şehrimizde sıcak dostluklarımız ve arkadaşlıklarımız var" dedi.

 Konuşmasında kısa bir süre önce hizmete açılan Sultançiftliği Hizmet Tesisleri hakkında da bilgi veren Başkan Altunay,  İsmetpaşa ve 50. Yıl mahallelerinde de hizmete açacağımız bu tesisler ile pazar alanlarının dışında halkın ihtiyacı olan fiziki mekanların da bir arada sunulduğunu söyledi.  Başkan Altunay, "7 yıldızlı olarak yola çıktığımız Sultançiftliği Hizmet Tesislerini tam 14 yıldızlı bir tesis konumuna getirdik” dedi.

 Tesisin afet zamanlarında toplanma yeri olarak da kullanılacağına dikkat çeken Başkan Altunay “Afet zamanlarında helikopterlerin ulaşabileceği şekilde yapılandırdığımız tesis aynı zamanda bir sığınma yeri olarak hizmet verecek. Pazar alanlarını ise Kurban bayramları zamanında kurban kesim yeri olarak değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.

 Program Türk Sanat Müziği Devlet Sanatçıları R. Alper Çevirel ve Erdem Özgen'nin sevilen eserleri konuklar ile birlikte seslendirirken, gecede dostluk temalı konuşmalar yapıldı.