Çin devlet sanatçısı Xu Hongfei’nin daha önce önemli dünya şehirlerinde gezintiye çıkan heykelleri Şişli’de İstanbullular ile buluştu.

Çinli heykeltıraşın “Şişman ve Mutlu” kadınları, Nişantaşı Sanat Parkı’nda gerçekleşen lansmanda sanatseverlerin huzuruna çıktı. Şişli Belediyesi’nin öncülüğünde 5-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek serginin lansmanına sanatçı Xu Hongfei’nin yanı sıra Çin’den gelen 40 kişilik resmi heyet, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve İstanbullu çok sayıda sanatsever katıldı.

Hayri İnönü de Heykeller ile Poz Verdi

Nişantaşı Sanat Parkı’nda gerçekleşen ön tanıtım sergisini gezen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, eserleri tek tek gezerek heykeller ile hatıra fotoğrafı çekildi. Daha önce Londra, Sydney, Milano gibi şehirlerde sergilenen, ilginç ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı sergide Hayri İnönü de heykeller ile interaktif bir şekilde poz verdi.

Sanatın her zaman birleştirici olduğuna değinen Hayri İnönü, "Bugün burada lansmanını yaptığımız, dünyayı dolaşan bir sergi. Böylesine önemli bir sergiyi Şişli Belediyesi olarak İstanbul’da biz de ağırlamak istedik. Bay Xu’ya eserlerini Şişli’ye taşıdığı için teşekkür ediyorum. Sergi umarım güzellikler getirir" dedi.

İstanbullular, İnteraktif Bir Sergi Deneyimi Yaşayacaklar

Türk kültürel değerleri de dikkate alınarak seçkisi yapılan ve 20 heykelden oluşan İstanbul sergisinde alışılmışın dışında, heykellerle temas kurulması isteniliyor. Bu serginin daha önce Londra, Sydney ve Milano sergilerinde olduğu gibi, İstanbul’da da izleyiciler tarafından interaktif olması umulmakta.

Ülkesi Çin'de dünya turnesi ilgiyle takip edilen Xu Hongfei, heykellerinin sergilenme mekanlarıyla yabancı turistlere de rehberlik yapıyor. Bu bağlamda İstanbul'un Xu Hongfei heykelleriyle vereceği görüntülerin, turistler açısından İstanbul’u keşfetmelerine yardımcı olacağı umuluyor.

“Şişman ve Mutlu” sergisini 5-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında Nişantaşı Sanat Parkı / Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi / Cevahir AVM önünde görmeniz mümkün.

Xu Hongfei Kimdir?

1963’te Guangzhou’da doğan Xu Hongfei, Guangzhou Güzel Sanatlar Akademisi’nde heykeltıraşlık okudu. 1990’lardan bu yana Çin’in farklı bölgelerinde çok sayıda heykel projesi gerçekleştirdi. 1995’te 930 metrekarelik çalışma stüdyosunu kurdu. Halen, Guangzhou Heykel Enstitüsü rektör yardımcılığı yapmaktadır.

Xu Hongfei, 1997’de ilk “Tombul Kadınlar” heykel serisini yapmaya karar verdi. “Tombul Kadınlar”ın ilginç bir konu olduğuna ve geliştirilerek ileride bir sanat koleksiyonu haline getirilebileceğine, bunun da kendisinin sanat kariyerini daha yükseklere taşıyacağına inandı. Xu Hongfei, şimdiye kadar 100’ün üzerinde “Tombul Kadın” heykeli yaptı.

Xu Hongfei, sanatın “eğlenceli ve zevkli olması gerektiğine” inanır. Günlük yaşamda güzelliği aramaktadır ve “Tombul Kadın” portresinde özgürlüğü ve cazibeyi bulmuştur. Tamamen doğal bir şekilde eşsiz bir yaratıcı perspektif aramaktadır. Bu figürleri betimlerken beyaz mermeri, değerli ahşabı ve bronzu titizlikle kullanmaktadır.